Pupelės yra turtingos baltymais, vitaminais, jose taip pat yra gausu skaidulų, angliavandenių ir tokių žmogaus organizmui būtinų medžiagų, kaip geležis, fosforas, kalcis, kalis, folio rūgštis. Ne tik paprastos, bet ir konservuotos pupelės yra vienodai naudingos mūsų organizmui. Jos apsaugo nuo mažakraujystės, prisideda prie kaulų stiprinimo. Be to, pirkdami konservuotas pupeles, sutaupysite daug laiko, kurį sugaištumėte patys jas konservuodami ar ruošdami pietums.
Ko reikėtų nepamiršti naudojant konservuotas pupeles?
Nors konservuotose pupelėse ir išlieka visos naudingosios medžiagos, vis dėlto prieš jas vartojant reikia nepamiršti, jog į jas yra įdėta nemažai druskos, todėl geriausia jas valgyti su šviežių, nesūdytų daržovių salotomis. Druskos kiekį konservuotose pupelėse taip pat galima sumažinti bent minutę palaikę po tekančiu vandeniu. Dietologų nuomone, labai būtų pravartu konservuotomis pupelėmis bent kelis kartus per savaitę pakeisti mėsos patiekalus. Konservuotos pupelės padeda reguliuoti svorį, nes turi labai mažai kalorijų ir tuo pačiu greitai pasotina išalkusį. Prieš pirkdami konservuotas pupelės, pasižiūrėkite, ar indelis nėra išsipūtęs. Nes jeigu jo forma bus pakitusi, tai reikš, jog produktas netinkamas vartoti.
Kaip žmogaus organizmą veikia konservuotos pupelės?
Pupelėse yra daug antioksidantų, apsaugančių mūsų organizmą ne tik širdies ligų, bet ir vėžinių susirgimų, jos kuo puikiausiai nukenksmina mumyse esančias nuodingas medžiagas. Todėl tikrai verta bent porą kartų per savaitę pietaujant valgyti patiekalus pagardintus pupelėmis. Kaip teigia medikai, konservuotos pupelės sureguliuoja mūsų organizme esančių baltymų ir angliavandenių apykaitą.
Ką mums garantuotų dažnas ar net kasdieninis konservuotų pupelių naudojimas?
Nuolatinis konservuotų pupelių vartojimas su kitais patiekalais padeda apsisaugoti nuo pavojingo cholesterolio pertekliaus kraujyje. Be to, organizme užgesinami ten atsiradę uždegiminiai židiniai. Konservuotos pupelės šauniai prisideda prie kraujo gamybinių procesų mūsų organizme, nuolat palaiko gerą apetitą, stiprina plaukus ir jų šaknis, garantuoja savalaikį minkštųjų audinių ir epidermio atsistatymą. Konservuotos pupelės veikia raminamai, lengvina atsikosėjimą. Jas drąsiai galima vadinti natūralia mūsų sveikos gyvensenos palaikymo priemone, kurią be jokių abejonių būtų naudinga vartoti net kasdien.