Gražiausi saulėlydžiai Ignalinoje – „Lake & Library hotel“

Ignalinoje, visai šalia miesto paplūdimio, ant Gavio ežero kranto įsikūręs šeimyninis viešbutis „Lake & Library hotel“ kviečia nuo kasdienybės rūpesčių ir darbų atsipūsti ne tik ignaliniečius ar miesto svečius iš visos Lietuvos, bet ir iš svečių šalių atvykusius turistus. Kaip sakė viešbučio šeimininkė Danguolė, priimdami kiekvieną klientą jie įdeda visą dūšią, stengdamiesi sukurti kitokią, nei įprasta, jaukią aplinką, kurioje žmogus jaustųsi kaip namuose.

Iš sostinės – į provinciją
Vos įžengus per viešbučio duris prie standartinių viešbučių ar kaimo turizmo sodybų pripratusiam žmogui jį pasitinka neįprastas – knygų šūsnimis papuoštas –vestibiulis, o pasivaikščiojus po kambarius tampa aišku – ši apgyvendinimo įstaiga kvėpuoja savita dvasia, pasižymi išskirtiniu stiliumi ir skoniu. Kiekvienas kambarys įrengtas vis kitaip, nė vieno nerasi vienodo, o ir kambariai ne sunumeruoti, kaip įprasta standartiniuose viešbučiuose, o pavadinti lietuviškais vardais. Kambariuose skaitytojų laukia knygos. Viešbutis įrengtas XX a. viduryje atsiradusiu Art Deco stiliumi, pasižyminčiu elegancija, funkcionalumu bei modernumu ir derinančiu klasiką bei prabangą.
Kodėl vilniečiai, ilgai dirbę valstybės tarnyboje, nusprendė su šeima kurti verslą Ignalinoje? Atsakymas paprastas ir elementarus – norėjosi pakeisti gyvenimo stilių, būti arčiau gamtos. „Gražus kraštas, turintis visus keturis metų laikus, nuostabi gamta, puikūs žmonės, racionalus atstumas iki Vilniaus – vos 100 su trupučiu kilometrų, gilios žiemos sporto tradicijos“, – apsisprendimo pradėti verslą ryčiausiame Lietuvos pakraštyje argumentus vardijo viešbučio šeimininkė. Verslininkė taip pat džiaugėsi Ignalinos rajono savivaldybės vadovų pastangomis atgaivinti kraštą, sutvarkyti miesto erdves, pritaikyti jas turistams, plėtoti poilsio industriją, tai, anot pašnekovės, tik paskatino apsispręsti.

Svečiams siūlomas išskirtinis laikas sau
Prabilus apie tai, kaip kilo idėja viešbutį padaryti kitokį, neįprastą ir skatinti klientus prisiminti knygų skaitymą, Danguolė paaiškino, jog šiuolaikinis pasaulis ragina visus skubėti, nuolat naudotis išmaniosiomis technologijomis, o šiuolaikiniai vaikai mieliau naršo telefone, nei atsiverčia knygą. „Amžinos ir klasikinės vertybės šiuo metu įgauna naują vertę, todėl siūlome savo klientams atitrūkti nuo technologijų, televizijos, išgirsti paukščių čiulbėjimą, pajusti gamtą, – kalbėjo moteris. – Per visą tą laiką, kol turime šį verslą, tik viena atvykusi pora pasigedo kambaryje televizoriaus, bet išvažiuodama dėkojo, jog jo nebuvo.“ Pasak verslininkės, knygų viešbutyje galima rasti įvairiomis kalbomis – lietuvių, vokiečių, anglų, rusų, o leidiniai ne vien pirkti, bet ir dovanoti.
Išskirtinumu alsuoja ir viešbučio kavinėje gaminamas maistas. Viešbučio savininkai klientams stengiasi pasiūlyti išskirtinius, gurmaniškus, subtilius patiekalus. Anot Danguolės, netgi muzika kavinėje skamba parinkta specialiai šiam viešbučiui – muzikos didžėjų sudarytas laundžo stiliaus grojaraštis. Galima pasiklausyti ir patefonu leidžiamų plokštelių. Beje, į kavinę išgerti kavos ar suvalgyti išskirtinio patiekalo gali užsukti ne vien viešbučio svečiai, bet ir paplūdimyje besilankantys turistai.

Švara, dėmesys ir jaukumas
Paklausta, ko tikisi iš šio verslo, kokias viltis ir troškimus į jį deda, Danguolė neabejojo, kad verslas, kaip ir bet koks darbas, sekasi tada, kai į jį sudedi daug jausmų ir širdies, o pradedant bet kokį verslą visuomet rusena lūkestis, jog jis bus sėkmingas. „Stengiamės kurti nišinį, labai subtilų savo verslo konceptą (sąvoka; bendras vaizdas – aut. past.), su kiekviena labai atidžiai apgalvota smulkmena, elegancija visur ir visada, dėmesiu kiekvienam klientui ir ieškojimu, kaip prie kiekvieno jų prieiti individualiai, – pabrėžė pašnekovė ir pridūrė, kad didžiąją jų klientūros dalį sudaro verslūs, šiuolaikiški, pasaulio daug matę žmonės. – Švara, dėmesys ir jaukumas – tai trys geriausiai mūsų vertybes apibūdinantys žodžiai.“
Viešbučio šeimininkei visada labai smagu išgirsti iš išvažiuojančių svečių, kad jie jautėsi čia kaip pas senus gerus draugus arba kaip namie. „Juk dažnas atvažiuoja ir pamato mus pirmą kartą, bet taip susidraugaujame, kad neretai vakare susėdame prie taurės vyno, – pasakojo moteris. – Kartais net iki ketvirtos valandos ryto užsikalbam. Ne vienas viešbutyje apsilankęs svečias žadėjo dar ne kartą grįžti.“
Pašnekovės teigimu, visai neseniai pas juos svečiavosi Austrijos nacionalinė rinktinė, dalyvavusi Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate. Šeimininkai prieš pusryčius svečiams meniu lentoje kreida vis parašydavo kokį palinkėjimą, pavyzdžiui: „Laukiame vakare su auksu“ arba „Šiandien vėl lauksime aukso, bet tiks ir sidabras“. Danguolė šypsojosi, kad austrai buvo labai patenkinti ne tik maloniu aptarnavimu, skaniu maistu, bet ir šmaikščiais palinkėjimais, kurie stebėtinai išsipildė ir kuriais dalijosi net Austrijos naujienų portalai. Gal dėl to ir varžybose puikiai sekėsi – austrų komanda pelnė po kelis aukso bei sidabro medalius. „Tikiu, kad prie jų sportinės sėkmės ir mes šiek tiek prisidėjome“, – neabejojo viešbučio šeimininkė, prisipažinusi, jog sirgo už savo svečius.
„Norime, kad žmonės pas mus gerai jaustųsi, ir mes patys norime jaustis gerai, žinodami, jog padarėme viską, ką galėjome geriausiai“, – pokalbį apibendrino Danguolė.

Daivos Čepėnienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas