Naudingos šaldytuvų ypatybės, apie kurias reikėtų pagalvoti renkantis

Pirkdami šaldytuvą visuomet tikimės, kad jis patikimai tarnaus kaip įmanoma ilgesnį laikotarpį – tuomet dažniausiai atsižvelgiame į jo dydį, talpą ir kitus esminius techninius parametrus. Visgi, ne mažiau svarbu pagalvoti ir apie papildomą funkcionalumą – šiuolaikiniai įrenginiai gali pasiūlyti dar daugiau galimybių, kurios užtikrins kur kas patogesnę Jūsų kasdienybę. Į kokias ypatybes pravartu atkreipti dėmesį?

Patogus maisto produktų sandėliavimas
Jei sutalpinti visus produktus į šaldytuvą Jums visuomet atrodo sudėtinga užduotis, rinkdamiesi naują įrangą, turėtumėte atkreipti dėmesį į patogius jų organizavimo sprendimus – šiuo atveju gamintojai turi paruošę ne vieną naudingą pasiūlymą. Tai gali būti papildomos durelės, butelių lentynėlės ar tiesiog padidinta šaldytuvo erdvė, kuri užtikrinama naudojant plonesnes korpuso konstrukcijas. Taip pat verta atkreipti dėmesį į reguliuojamas lentynėles – tuomet šaldymo erdvę dar paprasčiau galėsite pritaikyti asmeniniams poreikiams.

Automatinis atitirpinimas
Nors retas kuris šaldytuvas vis dar yra atitirpinamas rankiniu būdu, kalbant apie naudingiausias šios įrangos ypatybes, sunku būtų nepaminėti ir populiariosios „No Frost“ sistemos. Jos dėka šiuose įrenginiuose ledas kaupiasi ypač lėtai, o bet kokios jo sankaupos efektyviai yra pašalinamos. Tai leidžia užtikrinti mažesnę drėgmę, paprastesnę priežiūrą ir kur kas didesnį įrangos efektyvumą. Tiesa, gamintojai kartais naudoja ir kitas automatinio atitirpinimo sistemas – privalumų joms taip pat netrūksta.

Tolygaus atšaldymo sistema
Tokią technologiją palaikantys šaldytuvai užtikrina, kad kiekvienos lentynos kampe bus išlaikoma tolygi temperatūra – šaltas oras yra pučiamas per daugybę angų, taip užtikrinant efektyvų vėsinimą. Dėl to produktai, nepriklausomai nuo to, kurioje vietoje jie yra sudėti, dar ilgesnį laikotarpį gali išlikti švieži. Tokią sistemą dažniausiai naudoja modernūs, naujos kartos šaldytuvai – pavyzdžiui, dažnai ją galima pastebėti kompanijos „Samsung“ modeliuose. Platų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Integruota ledo gaminimo įranga
Tiems, kurie neįsivaizduoja savo laisvalaikio be gaivinančių kokteilių ar gaiviųjų gėrimų, tokia funkcija tikrai turėtų būti itin naudinga. Ją turintys šaldytuvai ledą gamina automatiškai – tai reiškia, kad Jums nebereikia rūpintis specialiomis priemonėmis, leidžiančiomis pasigaminti jį namų sąlygomis. Jei dažniausiai apie ledukus prisimindavote tik tuomet, kai jų prireikdavo, ši funkcija turėtų palengvinti Jūsų kasdienybę.

Greitas užšaldymas
Tai – daugeliui jau girdėta, tačiau vis vien itin naudinga funkcija, kurią neretai gali pasiūlyti šaldytuvuose integruoti šaldikliai. Pasitelkus ją, ženkliai sumažinama temperatūra – tokiu būdu produktai užšaldomi kur kas efektyviau, jiems dar nespėjus prarasti naudingųjų savo medžiagų. Tokią galimybę labiausiai vertina tie, kuriems vienu metu reikia užšaldyti didesnį kiekį maisto produktų – jei žiemai ruošiate rudeninį derlių, neabejotinai džiaugsitės kur kas spartesniu darbu.

Stilingas dizainas
Bet kuris šaldytuvas itin ilgam laikui tampa svarbia virtuvės interjero dalimi, todėl jo dizaino tikrai nereikėtų ignoruoti – priešingai, šį aspektą tikrai galima priskirti prie pačių svarbiausių. Tuo labiau, kad daugelis gamintojų dabar siūlo itin elegantiškus, lengvai į bendrą aplinką įsiliejančius modelius. Tačiau lygiai taip pat verta pagalvoti apie unikaliau atrodantį įrenginį, kuris galėtų tapti virtuvės stiliaus akcentu. Itin originaliais dizainais gali nustebinti Snaigė šaldytuvai – tarp jų rasite labai ryškių modelių, o kai kuriuos iš jų galėsite padailinti patys, pasinaudodami kreida.
Visos šios ypatybės vienu ar kitu atveju gali būti itin naudingos – panašių pasirinkimų neabejotinai atrasite ir daugiau, tačiau labai svarbu įvertinti, kurios funkcijos iš tiesų bus pritaikomos praktiškai. Tuomet už šaldytuvą neteks permokėti, o jo funkcionalumas leis mėgautis atitinkamais privalumais.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas