Ugniagesys R. Michailovas: „Tarnyba pakeitė mano supratimą apie žmogaus ir aplinkos trapumą“

„Būti ugniagesiu gelbėtoju ir tiesiogiai tarnauti žmonėms, gelbėti jų gyvybes ir turtą man reiškia labai daug. Ši tarnyba pakeitė ne tik mano gyvenimą, bet ir supratimą apie žmogaus ir aplinkos trapumą,“ – taip save apibūdino Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Remigijus Michailovas.

Jis ugniagesiu gelbėtoju dirba dvejus metus. Prieš tai 6-erius metus vyras dirbo pasieniečiu Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardoje, po to dar dvejus – Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinyje, kuriame saugojo Ignalinos atominę elektrinę.

„Ugniagesiu gelbėtoju tapau, nes norėjau išbandyti save, be to, kaip ir daugelis, žinojau, jog ši tarnyba vertinama labai aukštai. Beje, mano kolega iš Tverečiaus užkardos pirmasis tapo ugniagesiu gelbėtoju ir pakvietė mane. Nors mes su juo anksčiau kalbėjome, kad ugniagesiais tikrai nebūsime ir į ugnį neisime, gyvenimas nenuspėjamas…“ – tvirtino jis.

Pasak R. Michailovo, šie dveji metai jam prabėgo labai greitai. „Tarnauju su labai šaunia komanda, kuri jau tapo mano antrąja šeima. Svarbiausia mūsų darbe – komandinis darbas ir pasitikėjimas savo kolegomis. Turi pasitikėti kitu kaip savimi ir saugoti labiau nei save, nes gesinant gaisrus visko būna. Sudėtingiausios situacijos ugniagesių darbe būna tuomet, kai naktį gesinant gaisrą gyvenamajame name esame gavę pranešimą, jog jame gali būti žmonių. Laimei, man dirbant ugniagesiu ypač tragiškų įvykių nebuvo,“ – pasakojo jis.

Ugniagesio gelbėtojo teigimu, daugiausia gaisrų kyla dėl socialinės rizikos žmonių neatsakingumo ir tuomet, kai kaimuose lieka gyventi vieniši senoliai: „Jų pensijos mažos, o patys menkai ką begali susitvarkyti. Krosnys jų namuose neremontuotos, elektros instaliacija nekeista nuo sovietinių laikų. Tokiuose namuose – vienas žingsnis iki katastrofos. Lankome tokius namus, įrengiame autonominius dūmų detektorius, bet praeina keli metai, elementai išsikrauna ir nėra kam jų pakeisti.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf., L. Mikuckio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas