Geras metas galvojantiems apie daugiabučio renovaciją

Per 2020 metus pagal Daugiabučių modernizavimo programą atnaujinta daugiau nei 300 namų, praneša Būsto energijos taupymo agentūra (BETA).

Karantinas turėjo įtakos renovacijai, bet jos nesustabdė

„2020 metais modernizuotų daugiabučių namų skaičius rodo, kad karantinas turėjo įtakos renovacijai, tačiau jos nesustabdė. Praėjusiais metais darbo sąlygos buvo kitokios nei įprasta. Tai kėlė tam tikrų sunkumų. Aplinkos ministerijai paskelbus naują kvietimą teikti naujas paraiškas modernizuoti daugiabučius namus buvo pastebėta, kad dėl pandemijos yra sudėtinga, kartais net neįmanoma daugiabučių namų gyventojams susirinkti ir priimti atitinkamus sprendimus. Todėl ir nuspręsta atidėti paraiškų teikimo terminą vėlesniam laikotarpiui“, – pastebėjo BETA direktorius Valius Serbenta.

Iš viso per pastaruosius aštuonerius metus visoje Lietuvoje atnaujinta daugiau nei 2 600 daugiabučių. Darbai vyksta ir toliau, šiuo metu Lietuvoje yra atnaujinamas dar 1 551 daugiabutis.

2020 metais Utenos rajone buvo atnaujinti šeši daugiabučiai, tai yra dviem mažiau nei 2019 metais. Į daugiausia daugiabučių per 2020 metus modernizavusių savivaldybių penketuką patenka Klaipėdos miesto savivaldybė – 28, Kauno miesto savivaldybė – 21, Jonavos rajono savivaldybė – 17, Palangos miesto savivaldybė – 17, Molėtų rajono savivaldybė – 15.

Pailgintas paraiškų teikimo terminas

Terminas teikti paraiškas yra pratęstas dėl didelio daugiabučių gyventojų susidomėjimo ir ilgesnio nutarimų priėmimo laiko karantino laikotarpiu.

Paraiškas gali teikti savivaldybės, daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai bei savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai. Pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą jos bus priimamos iki 2021 metų birželio 1 d.

Valstybė remia atnaujinimus ir padengia visas daugiabučio renovacijos projekto parengimo, administravimo bei statybos techninės priežiūros išlaidas, taip pat kompensuoja 30 proc. išlaidų, skirtų energijos taupymo priemonėms. Taip pat gyventojams, gaunantiems mažas pajamas, papildomai teikiama 100 proc. parama, padengianti visas jiems tenkančias renovacijos projekto įgyvendinimo išlaidas.

Kad būtų nuspręsta renovuoti daugiabutį, reikia ne mažiau nei 55 proc. butų ir kitų patalpų savininkų sutikimo. Išimtis – reikalavimas nebus taikomas, jei su paraiška atnaujinti daugiabutį pateikiamas finansuotojo pritarimas suteikti lengvatinį kreditą.

Paraiškos dėl renovacijos teikiamos BETA (paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose) tiesiogiai arba naudojantis pašto ir pasiuntinių teikiamomis paslaugomis.

Daugiau informacijos nemokama telefono linija 8 800 200 12.

BETA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas