Penkios dovanų idėjos sportuojantiems žmonėms

Artėjant didžiosioms metų šventėms kone kiekvienas mūsų susimąsto apie dovanas artimiesiems ir draugams. Visuomet svarbu įvertinti gavėjo gyvenimo būdą, norus. Sportuojantiems ar svajojantiems daugiau judėti kilimėliai, svarmenys ir kitos sporto prekės bus sumanios dovanos, kurios pademonstruos atidumą, rūpestingumą. Žemiau – 5 šventinių dovanų idėjos ir gairės, padėsiančios jas išrinkti.

1. Sporto treniruokliai

Tai, atsižvelgiant į susidariusią situaciją pasaulyje, yra ypač sumanus sprendimas. Taip parodomas ne tik rūpestis dėl sportinės formos, bet ir siekis apsaugoti nuo įvairių ligų šiuo šventiniu periodu. Žemiau aptariami populiariausi sporto treniruoklių tipai ir jų savybės:

Bėgimo takeliai. Jie puikiai tiks norintiems kardio treniruočių namuose ar pasiilgusių bėgimo lauke. Tokie takeliai puikiai atstoja judėjimą lauke, kai už lango siaučia pūgos, liūtys ir kandžiojasi šaltis.

Dviračiai. Jie taip pat pravers pasiilgusiems pasivažinėjimų miškais ir kitais takais, tiesiog norintiems daugiau judėti savo namuose.

Elipsiniai įrenginiai. Tai dar vienas puikus treniruoklis, skirtas kardio treniruotėms. Jis padės stiprinti kūną ir organizmą kompleksiškai.

Jėgos treniravimo priemonės. Jos sukurtos užsiimantiems svorių kilnojimu. Tai bus patogu atlikti savo namų aplinkoje.

Aptarti pagrindiniai tipai padės įsitikinti, kad tinkamai parinkti treniruokliai – naudingos ir saugios kalėdinės dovanos.

2. Kilimėliai

Jie – puiki dovana tiems, kurie mėgsta rytinę mankštą ar domisi jogos, panašiais (pilateso, kalanetikos) pratimais. Kilimėliai pasižymi raštų, tipų ir medžiagų įvairove. Svarbiausia – įvertinti, kam ir kada bus naudojamas kilimėlis. Žemiau – keli niuansai, padėsiantys tai padaryti:

Sporto šaka. Renkant kilimėlį reikėtų pasidomėti, kokia sporto šaka dovanos gavėjas užsiima. Nuo to priklausys jo storis: jogai rekomenduojami ploni, 2–7 mm storio kilimėliai, pilatesui – 10–25 mm, o gimnastikai ar treniruotėms su svoriais – storesni nei 20 mm.

Ilgis. Dauguma jų yra panašių matmenų (180 x 60 cm). Reikėtų įsitikinti, kad atliekant jogos Šuns pozą (angl. Downward facing dog) ar kokią kitą panašią, plaštakos ir pėdos liktų ant kilimėlio.

Įvertinę šiuos esminius kriterijus, galite drąsiau spręsti apie kilimėlio dizainą.

3. Kamuoliai

Itin svarbu tai, kad kamuolys būtų pagamintas iš ilgaamžių medžiagų. Taip pat prieš perkant derėtų įvertinti, kam priemonė bus naudojama, atsižvelgti į dovanos gavėjo kūno apimtis, sudėjimą:

Jei gavėjas yra 145–165 cm ūgio, rekomenduojama rinktis 55 cm skersmens gimnastikos kamuolį.

Jei ūgis – tarp 165 ir 185 cm – tiks 65 cm skersmens kamuolys.

Jei ūgis siekia 185–195 cm, kamuolio skersmuo turi būti apie 75 cm.

Gimnastikos kamuoliai puikiai tinka norint stimuliuoti giliuosius raumenis, koreguoti laikyseną. Juos galima naudoti tiek namie, tiek darbe – vietoje kėdės ar treniruojantis laisvalaikiu. Jie – universali dovana, kurią įvertins daugelis.

4. Laipteliai

Tai nuostabūs pagalbininkai besidomintiems žingsniavimo (aerobikos) pratimais. Tokia aerobikos inventoriaus dalis darosi vis populiaresnė dėl paprasto naudojimo: išėmus jį iš pakuotės, pakanka laiptukus tiesiog pastatyti ant grindų.

5. Svarmenys

Šie sporto reikmenys yra lengvai naudojami ir tinka visiems, nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo lygio. Tereikia parinkti tinkamo svorio priemones – pradedantiesiems gali užtekti ir sveriančių 0,5 ar 1 kg. Naudojant svarmenis padidėja raumenų masė, greitinama medžiagų apykaita, gerinama bendra savijauta.

Artėjančios šventės ir tinkamų dovanų parinkimas svarbūs daugeliui. Sporto reikmenys gali būti puiki dovana, leisianti patogiai, saugiai tobulinti išvaizdą ir jaustis geriau kasdien. El. parduotuvių, siūlančių specializuoto sporto inventoriaus, šiandien tikrai gausu, tad tereikia pasirinkti patikimą pardavėją ir įvertinti dovanos gavėjo poreikius.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas