Miesto širdyje įsikūrusi rudeninė mugė lūžo nuo sodinukų gausos

Rugsėjo 26 dieną, šeštadienį, uteniškiams gausą malonių pramogų pažėrė Utenio aikštėje šurmuliavusi Didžioji rudens mugė. Kasmet Utenio aikštėje vykstanti mugė tradicijų nepaleido ir šiais metais: šeštadienį uteniškius stebino per 100 Lietuvos gamintojų su sodinukais, gardžiu maistu, tekstilės, amatų bei mados prekėmis, gausiomis linksmybėmis vaikams.

Šurmuliavusioje mugėje lankytojai turėjo galimybę ne tik gyvai susipažinti su gamintojais bei savo srities specialistais, bet ir prekes įsigyti iš pirmųjų rankų už palankias kainas, gauti sodininkystės patarimų.

Utenio aikštėje įsikūrusioje mugėje buvo siūloma gausybė natūralaus naminio maisto: išragauti buvo galima rūkytos, sūdytos žuvies, mėsos gaminių, naminės giros. Prekybininkai pažėrė ir gruziniškų skanėstų, tradicinių kepinių bei prieskonių. Atvyko ir natūralaus medaus bei vaistažolių rinkėjai. Lankytojų laukė ir saldieji gaminiai, šakočiai, šimtalapiai, įmantriausių skonių pyragai bei naminė tautinio paveldo duona.

Šiųmetė mugė lūžo nuo sodinukų gausos: keliolika Lietuvos medelynų pardavinėjo įvairiausius vaismedžius, daigus, pažėrė gausą patarimų bei sodinimo paslapčių. Mugėje daugiausiai lankytojų subūrė dr. Algirdas Amšiejus, kuris dalijosi ne tik naudingais patarimais, bet ir nestokojo šmaikštumo.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas