Rugsėjo 26 dieną Utenio aikštėje šurmuliuos ,,Didžioji rudens mugė’’

Sakoma, jog prasidėjęs ruduo atneša niūrias nuotaikas, tačiau tik ne šį savaitgalį. Rugsėjo 26 dieną, šeštadienį, uteniškiams – gausa malonių pramogų. Į Uteną atvyksta Didžioji rudens mugė. Kasmet Utenio aikštėje vykstanti mugė tradicijų nepaleidžia ir šiais metais. Šeštadienį uteniškius stebins per 100 Lietuvos gamintojų, sodinukai, gardus maistas, tekstilės, amatų bei mados prekės, gausios linksmybės vaikams.

Nuo šviežio, natūralaus maisto iki sodinukų

Utenio aikštėje šeštadienį susiburs per 100 įvairiausių gamintojų ir kūrėjų iš visos Lietuvos. Lankytojai turės galimybę ne tik gyvai susipažinti su gamintojais bei savo srities specialistais, bet ir prekes įsigyti iš pirmųjų rankų, už draugiškas kainas, gauti sodininkystės patarimų.

Nuo 10 iki 16 valandos lauke vyksiančioje mugėje lauks gausybė natūralaus naminio maisto. Išragauti galima bus rūkytos, sūdytos žuvies, mėsos gaminių, naminės giros. Prekybininkai pažers ir gružiniškų skanėstų, tradicinių kepinių bei prieskonių. Atvyks ir natūralaus medaus bei vaistažolių rinkėjai, artėjant šaltajam metų laikui ypač svarbu pasirūpinti natūraliais bei gydomaisiais produktais. Lankytojų lauks ir saldieji gaminiai, šakočiai, šimtalapiai, įmantriausių skonių pyragai bei naminė, tautinio paveldo duona.

Prasideda ir kepurių, šalikų bei pirštinių sezonas. Todėl mugėje daug dėmesio bus skiriama ir vaikiškiems drabužiams bei atributams. Taip pat mugėje galima bus atrasti stilingų rudens sezono naujienų tiek į darbą, tiek laisvalaikiui. Asortimentą atras ir moteriška, ir vyriška auditorija.

Jokiu būdu nebus pamiršti ir sodinukai. Į mugę atvyksta net keliolika Lietuvos medelynų, kurie turės įvairiausių vaismedžių, daigų, pažers gausą patarimų bei sodinimo paslapčių. Mugėje galima bus sutikti ir visų gerbiamą dr. Algirdą Amšiejų, tad jei turėsite klausimų, nepraleiskite progos gyvai juos užduoti tikriems savo srities specialistams.

Atrakcionai ir staigmenos vaikams

Mugėje tikrai neliūdės ir mažieji lankytojai. Renginio dieną Utenio aikštėje vaikams bus įrengta speciali atrakcionų zona. Atrakcionai veiks visą mugės laiką, nuo 10 iki 16 valandos. O pirmiesiems lankytojams pramogos – nemokamai.

Renginio naujienos ir staigmenos skelbiamos: https://www.facebook.com/events/637819193535050/

Kad galėtume saugiai bei linksmai leisti mugėje laiką, lankytojų prašoma dėvėti burną bei nosį dengiančias apsaugines kaukes. Renginio organizatoriai patikina, jog rūpindamiesi ir prekybininkų, ir lankytojų saugumu, mugėje užtikrins reikalingus atstumus, taip pat viso renginio metu bus lengvai pasiekiamo dezinfekcinio skysčio.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas