Reikės
300 g trapių šokoladinių sausainių, 70 g sviesto, 1 kg moliūgo (be luobelės ir sėklų), 100 g rudojo cukraus, 2 šaukštelių cinamono, druskos, 500 ml vandens, 500 g grietinėlės sūrio, 100 g cukraus pudros, 3 kiaušinių.
Gaminimas:
sutrinkite į miltus šokoladinius sausainius. Garų vonelėje išlydykite sviestą ir labai gerai sumaišykite jį su maltais sausainiais. Iš šios masės kepimo formoje (naudokite kepimo formą su nuimamais šonais) padarykite pagrindą ir padėkite į šaldytuvą. Supjaustykite kubeliais moliūgą. Moliūgo kubelius sudėkite į plačią keptuvę, suberkite rudąjį cukrų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir įpilkite vandens. Troškinkite, kol moliūgas suminkštės ir vanduo visai išgaruos (liks tik cukraus ir cinamono sirupas). Masę perpilkite į kitą indą ir elektrine trintuve sutrinkite į tyrę. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Kitame inde suplakite grietinėlės sūrį, cukraus pudrą ir kiaušinius. Išplaktą sūrio masę gerai sumaišykite su moliūgų tyre. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 160 laipsnių karštyje. Pyragui iškepus, išimkite jį ir palikite atvėsti.