Kunigų stygių pajutusi dvasininkija tempia nepakeliamą naštą

Dvasininkijos pasaulyje sielų ganytojų skaičius mažėja, jie pamažu sensta, o į jų vietas neatsiranda nė vieno, norinčio tęsti tarnystę Dievui. Mažesnių parapijų kunigai aptarnauja ne po vieną, o dažniausiai kelias parapijas: daugėja aukojamų šv. Mišių, laidotuvių ar tuoktuvių.

 

Kaip visur suspėti nežino ir patys dvasininkai. Aptarnaujantis net keturias parapijas, Kirdeikių Šv. Jono Krikštytojo parapijos kun. Jurgis Kazlauskas bando suderinti savo darbo laiką, nes nuo šiol atsirado papildomas krūvis – tenka aptarnauti Kuktiškių Šv. Jono Krikštytojo parapiją.
„Ant pečių gula ypač didelė našta, dirbu be išeiginių ir labai rimtai. Sudėtinga suderinti darbo laiką keturiose parapijose”, – guodėsi kun. Jurgis Kazlauskas, kuris Kuktiškių bažnyčioje žada įvesti naują tvarką.
Iki šiol čia dirbo garbaus amžiaus sulaukęs klebonas jubil. mons. Juozapas Čeberiokas. Peržengęs 80 metų slenkstį, kleb. J. Čeberiokas pagal Bažnyčios teisę dėl savo amžiaus privalėjo atsistatydinti ir nuo šių metų birželio 24 dienos tapo altarista. Tačiau leidus kun. Jurgiui Kazlauskui, jis ir toliau galės tęsti savo ganytojišką darbą. „Žodžiu, kleb. Juozapas Čeberiokas bus mano pagalbininkas: jis galės aukoti šv. Mišias, laidoti…”, – pabrėžė J. Kazlauskas.
Akcentuodamas tai, jog visoje šalyje trūksta kunigų, kun. J. Kazlauskas sako bijantis ir pagalvoti apie ligą: susirgus tektų ieškoti padėjėjo. Jį rasti, manoma, nebūtų lengva.
Jo žiniomis, į Kaišiadorių vyskupiją, kuriai priklauso ir Kirdeikių Šv. Jono Krikštytojo, Kuktiškių Šv. Jono Krikštytojo, Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo, Saldutiškio Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos, šiais metais nesikreipė nė vienas kunigu tapęs jaunuolis.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas