„Lauredė“: 25 metai maitinimo versle – misija įmanoma

Maitinimo verslas daugelio ekspertų yra vadinamas bene sunkiausiu ir rizikingiausiu verslu iš visų ekonominių veiklų. Rizikos didžiausios, o pelno marža net ir sėkmės atveju yra labai nedidelė. UAB „Lauredė“ uteniškius valgydina jau 25 metus ir išgyveno visas krizes bei iššūkius, taigi apie šiuos metus ir gražų jubiliejų ir kalbėjomės su UAB „Lauredė“ direktore Lolita Navickiene.


Svečiai ir darbuotojai minėdami jubiliejų valgė didžiulį tortą

25 metai istorijos

„Viską pradėjome kartu su a. a. vyru Algimantu. Aš buvau virėja, o jis stiprus vadybininkas“, – pačią valgyklos pradžią prisiminė L. Navickienė. Pasak jos, 1999 metais valgykla duris atvėrė tuo pačiu adresu, kaip veikia iki šiol – Pramonės g. 7, tik iš pradžių buvo įsikūrusi antrame aukšte. „Konkrečios vienos sėkmės priežasties nėra. Tiesiog daug darbo ir nuovoka, ką ir kaip daryti“, – sakė „Lauredės“ vadovė. Pasak jos, per šiuos 25 metus bene daugiausia sunkumų sukėlė prieš 15 metų netikėtai užklupusi didžioji finansinė krizė. O štai COVID-19 pandemijos iššūkiai buvo atlaikyti daug lengviau. „Tačiau versle sunkumų ir sunkių sprendimų yra nuolat, o ar jie buvo teisingi, sužinai tik po kurio laiko“, – atsakomybės naštą pažymėjo L. Navickienė. Anot jos, atsakomybė dar didesnė, kai esi atsakingas už 26 darbuotojus.

500 svečių per dieną

„Iš tiesų labai džiugu, kad daugelis mūsų svečių yra nuolatiniai, besilankantys kas dieną ar kelis kartus per savaitę. Tačiau labai malonu būna, kuomet nepažįstami, pravažiuojantys žmonės pavalgę nuoširdžiai dėkoja už skanų maistą“, – sakė L. Navickienė. Pasak jos, būna ir taip, kad prisimena žmonės, kurie valgė ar valgydavo ir „senais gerais laikais“, o šie malonūs žodžiai ir skatina dar labiau stengtis kiekvieną dieną.

Valgykloje „Lauredė“ diena be šnicelio ar guliašo nebūtų „užskaityta“, o gaminamas maistas yra standartinis, bet skanus ir nebrangus. „Iš tiesų stengiamės išbandyti vis naujus dalykus, todėl šiuo metu turime pusryčius ir juos serviruojame iki 10 val. ryto darbo dienomis“, – apie naujovę kalbėjo UAB „Lauredė“ vadovė. Pasak jos, valgykla dar bando įdiegti ir desertų bei užkandinių salotų gamybą. Atnaujinta ir valgyklos svečių priėmimo linija bei lankytojų salė.

Daugelis uteniškių žino „Lauredę“ Pramonės g. 7 pirmame aukšte. Tačiau jau daug metų kitas įmonės padalinys veikia „Švyturys-Utenos alus“ daryklos patalpose Pramonės g. 12. Čia iki 12 val. valgo įmonės darbuotojai, o po 12 val. priimami ir visi kiti lankytojai. Abejose patalpose „Lauredė“ iš viso pamaitina iki 500 svečių kiekvieną dieną.


Valgykla „Lauredė“ jubiliejaus dieną visus svečius pasitiko šventiškai pasipuošusi

Svarbiausia darbuotojai

„Nebūtų nei valgyklos, nei skanaus maisto be darbuotojų – jie, visi 26, yra svarbiausi“, – pažymėjo L. Navickienė. Pasak jos, pirmiausia padėkos nusipelno jau 17 metų dirbantis Stanislovas Kazanavičius, 16 metų – Laima Balytė, 13 metų – Lina Rūkienė, 12 metų – Audronė Pumputienė ir dar keturi darbuotojai, kurie valgykloje dirba po daugiau kaip 10 metų. Jubiliejaus dieną buvo sulaukta daug sveikinimų ir valgyklą aplankė daug buvusių darbuotojų, kuriems įmonės vadovė taip pat dėkojo už ilgametį indėlį. Atskiros padėkos nusipelno ir „Lauredės“ vadovės dukros Aurelija ir Edita, kurios vasaromis taip pat padėdavo dirbdamos valgykloje. „Ateities planų turime daug. Po truputėlį, pagal galimybes atsinaujiname – judame į priekį su meniu įvairove“, – džiaugėsi L. Navickienė ir žadėjo dar bent dešimtmetį tikrai dirbti.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas