Kas yra asmeninė paskola ir kokie jos privalumai?

Šis straipsnis buvo paruoštas „TF Bank“ užsakymu.

Asmeninė paskola – tai finansinis įrankis, suteikiantis galimybę pasiskolinti tam tikrą pinigų sumą, kuri gali būti panaudota įvairiems asmeniniams poreikiams tenkinti nuo buitinės technikos įsigijimo iki netikėtai sugedusio automobilio remonto. Šiame straipsnyje apžvelgiami pagrindiniai asmeninės paskolos kriterijai, aptariami svarbiausi aspektai renkantis paskolą ir atsakoma į klausimą, kaip skolintis atsakingai, siekiant išlaikyti gerą kredito istoriją ir tinkamai panaudoti pasiskolintus pinigus.

Ką vadiname asmenine paskola ir kam ji naudojama?

Asmenine paskola – tai pinigų suma, kurią fizinis asmuo gali pasiskolinti iš kredito bendrovės. Kaip ir nurodo pats paskolos pavadinimas, šis kreditas yra skirtas individualiems asmens poreikiams – automobilio pirkimui, būsto remontui, medicininėms išlaidoms ir kt., t. y. asmeninė paskola suteikia galimybę pinigus naudoti pagal savo poreikius. Svarbu nepamiršti, kad kredito bendrovės suteikiama paskola negali viršyti 40 % asmens pajamų ir įsipareigojimų. Santuokos metu paskola negali viršyti 20 proc., nebent pasirenkamas kreditas šeimos reikmėms. Kitaip sakant, būdamas santuokoje vartotojas gali rinktis du paskolos tipus:

  • Asmeninėms reikmėms (kuomet yra vertinamos tik asmeninės paskolos gavėjo pajamos, įsipareigojimai ir kita individuali informacija).
  • Šeimos reikmėms (kuomet yra vertinamos abiejų sutuoktinių pajamos, įsipareigojimai ir kita informacija).

Dalis klientų pageidauja skolintis asmeninėms reikmėms, neįtraukiant sutuoktinio į finansinius procesus. Dažniausiai asmeninės paskolos suma siekia iki 20 000 eurų ir yra suteikiama iki 96 mėn. laikotarpiui.

Kaip gauti asmeninę paskolą?

Asmeninė paskola gali būti suteikiama vos keliais paprastais žingsniais ir jūsų sąskaitą pasiekti per vieną darbo dieną. Vis dėlto, kad būtumėte tikri priimtu sprendimu, apsvarstykite keletą svarbių aspektų:

  • Nusistatykite savo finansinius tikslus. Pirmiausia įsivertinkite, kokia paskolos suma jums bus reikalinga. Tuomet, naudodamiesi internetine asmeninės paskolos skaičiuokle, pasižiūrėkite, kokio dydžio įmokas turėsite atlikti ir per kiek laiko grąžinsite asmeninę paskolą. Įsitikinkite, kad asmeninės paskolos grąžinimas jums netaps finansine našta.
  • Pasirinkite patikimą kredito tiekėją. Skirkite laiko palyginti kelis asmeninės paskolos tiekėjus bei jų siūlomas sąlygas, tokias kaip grąžinimo laikotarpis, palūkanų dydis bei papildomi mokesčiai. Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie kredito teikėjai nurodo ir palūkanas, ir papildomus mokesčius, kiti, pvz., „TF Bank“, numato tik fiksuotas palūkanas be jokių papildomų mokesčių.
  • Kreipkitės dėl asmeninės paskolos. Kreipkitės į pasirinktą kredito bendrovę ir pateikite reikalingus duomenis. Jei kredito bendrovei nereikalingi jokie papildomi dokumentai, asmeninė paskola suteikiama per vieną darbo dieną. 

Ar asmeninė paskola gali būti suteikiama internetu?

Atsižvelgdami į klientų poreikius ir vartotojams aktualų lankstumo klausimą, šiandien internetiniai paskolų bankai siūlo patogius sprendimus skolintis neišėjus iš namų!

  • Patogumas. Gauti paskolą internetu yra patogu, nepriklausomai nuo to, kurioje Lietuvos vietoje būtumėte. Jums nereikės vykti į fizinę kredito bendrovės vietą, todėl taip sutaupysite ir daug brangaus laiko.
  • Greitis. Pateikti paraišką internetu galėsite vos kelių mygtukų paspaudimu. Jokio laukimo eilėse ar dokumentų spausdinimo. Be to, savo įmokas už paskolą taip pat galėsite sekti prisijungę prie savitarnos sistemos.
  • Lankstumas. Paskolos paraiškos teikimas internetu suteikia daugiau lankstumo – naudodamiesi internetine asmeninės paskolos skaičiuokle galėsite lengvai palyginti kelių kreditorių pasiūlymus bei jų siūlomas sąlygas, stebėti visus su paskola susijusius duomenis, sekti kasmėnesines įmokas, ir, esant poreikiui, – pasiskolinti papildomai ir pan.

Praktiniai finansų ekspertų patarimai

Finansų ekspertai sutinka, kad pasiimti asmeninę paskolą gali būti rizikinga, jei nesate aiškiai susiplanavę savo veiksmų. Kad nesuklystumėte ir išvengtumėte klaidų, atsakykite į 3 pagrindinius klausimus:

  • Ar paskola jums iš tiesų reikalinga? Paskola yra ilgalaikis įsipareigojimas, todėl sprendimas imti paskolą neturi būti skubotas. Apsvarstykite paskolos poreikį ir reikalingumą – galbūt ši pinigų suma jums nereikalinga iškart ir galite ją susitaupyti? Žinoma, jei jūsų automobilis sugedo ir jums reikalinga nauja transporto priemonė, greičiausiai, pinigų jums reikės kuo greičiau.
  • Ar turite aiškų planą? Nusistatykite aiškų planą, kam pinigai bus skirti, kad išvengtumėte netikslingo pinigų panaudojimo. Jei pinigai yra numatyti būsto remontui, nustatykite, kiek pinigų bus skiriama medžiagoms, kiek rangovams ir pan. Taip pat iš anksto įvertinkite, kokią pinigų sumą turėsite grąžinti kredito bendrovei kas mėnesį ir įsitikinkite, kad ši suma jums nekels finansinių iššūkių.
  • Ar kredito bendrovės sąlygos jums yra aiškios ir suprantamos? Atkreipkite ypatingą dėmesį į palūkanas ir papildomus mokesčius, tokius kaip sutarties sudarymo ar mėnesinis administravimo mokestis. Rinkitės paskolos teikėją, kuris siūlo aiškias ir jums puikiai suprantamas sąlygas, o jei turite bet kokių klausimų, juos užduokite iš karto.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas