Dienos receptas

Dienos receptas

Daržovių kotletai

Reikės
5 bulvių, morkos, 200 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, svogūno, šaukšto sviesto, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, morką ir išvirkite. Suberkite šparagines pupeles ir virkite 15 minučių. Kol daržovės verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol paruduos. Nupilkite vandenį, virtas daržoves perdėkite į dubenį. Palaukite, kol pravės, ir sutrinkite. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir keptus svogūnus. Viską gerai išminkykite. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Pikantiška įdarytų kiaušinių užkandėlė

Reikės
4 kietai virtų kiaušinių, 150 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, 4 šaukštelių raudonųjų ikrų, 1 saujos smulkintų graikinių riešutų, 2 česnako skiltelės, šiek tiek majonezo, šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai perpus. Iš kiaušinių išimkite trynius, juos sutrinkite šakute, berkite tarkuotą sūrį, smulkintus riešutus, prieskonius, įspauskite česnaką, dėkite majonezo tiek, kad masė būtų lengvai tepama. Gerai išmaišykite. Kiaušinių kremu užpildykite kiaušinių baltymų puseles (patogiausia konditeriniu švirkštu). Ant viršaus uždėti po pusę šaukštelio ikrų.

Daržovių troškinys

Reikės
500 g kiaulienos mentės be kaulo, 2 indelių konservuotų pupelių, 2 indelių konservuotų pomidorų be odelės, 200 g moliūgo masės, 3 paprikų, 2 morkų, 2 bulvių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus.

Gaminimas:
mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, pašlakstykite aliejumi, berkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį ir kepkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, paprikas taip pat susmulkinkite kubeliais. Į puodą su mėsa suberkite visas daržoves, išskyrus pupeles. Palikite troškintis, kol bulvės suminkštės, tada berkite konservuotas pupeles ir dar 10 min. troškinkite.

Varškės spurgos

Reikės
100 g cukraus pudros, 4 šaukštų cukraus, 2 kiaušinių, 5 šaukštų kvietinių miltų, šaukštelio sodos, 0,5 kg varškės, 50 g grietinės, aliejaus, vanilinio cukraus.

Gaminimas:
kiaušinius ištrinkite su cukrumi, varškę, grietinę, sumaišytą su soda, miltus ir vanilinį cukrų gerai suminkykite. Iš gautos tešlos darykite mažus kukuliukus arba riestainius. Virkite pavartydami įkaitintame aliejuje. Išgriebtas spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Šoninės užkandėlė su įdaru

Reikės
8 riekių šaltai rūkytos šoninės (arba kumpio), 150 g varškės (skaniau riebesnė), 1 šaukšto majonezo, 1 česnako skiltelės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
varškę sutrinkite šakute, sumaišykite su majonezu ir išspaustu česnaku. Pagal skonį galima pagardinti druska ir pipirais. Varškės masę dėkite ant šoninės juostelių ir susukite. Sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais. Apkepinkite sausoje keptuvėje iš visų pusių, tada pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Purus varškės pyragas

Reikės
500 g varškės (kreminės, kepiniams), 4 kiaušinių, 7 šaukštų cukraus, 2 šaukštų grietinės, 2 šaukštų (su kaupu) krakmolo, vanilinio cukraus.

Gaminimas:
kepimo indą nuimamais kraštais plonai ištepkite sviestu, orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę gerai išsukite, berkite krakmolą ir išmaišykite. Iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pilkite į kepimo indą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 35 min. Išimkite, kai gerai atvės.

Trupininis pyragas

Reikės
800 ml mėgstamos tirštos uogienės, 450 g miltų, 200 g sviesto, 150 g cukraus, kiaušinio, 2 šaukštų graikiško jogurto ar grietinės, šaukštelio kepimo miltelių, šaukštelio vanilinio cukraus, šiek tiek cukraus pudros.

Gaminimas:
miltus persijokite su kepimo milteliais, berkite cukrų ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, grietinę ar jogurtą. Visą mišinį trinkite pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai. Skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite du trečdalius tešlos, paspausdami delnais suformuokite pagrindą ir kraštelius. Ant viršaus paskirstykite uogienę. Viršų pabarstykite likusiais tešlos trupiniais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Suomiška žuvienė

Reikės
500 g lašišos filė, 3 šaukštų nesūdyto sviesto, didelio poro. 1,25 l žuvies sultinio, 3 bulvių, saujos šaldytų žirnelių, morkos, šaukšto smulkintų krapų, šaukšto smulkintų svogūno laiškų, šiek tiek žuvies prieskonių, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
dideliame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite susmulkintą porą, sutarkuotą morką, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite sultinį, sudėkite susmulkintą žuvį ir pavirkite maždaug 10 min. Sudėkite susmulkintas bulves ir pavirkite dar apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės. Suberkite žirnelius ir pavirkite dar kelias minutes. Tuomet suberkite susmulkintus žalumynus, prieskonius ir išmaišykite. Išjunkite viryklę ir palikite kelias minutes pastovėti.

Greitai paruošiamas obuolių pyragas

Reikės
stiklinės miltų, stiklinės cukraus, stiklinės manų kruopų, 120 g sviesto, 800 g obuolių, 200 g kriaušių, šiek tiek cinamono.

Gaminimas:
miltus, cukrų ir manų kruopas gerai sumaišykite. Obuolius ir kriaušes nulupkite, sutarkuokite stambesne (burokine) trintuve. Įberkite cinamono ir išmaišykite. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Berkite stiklinę miltų, cukraus ir manų kruopų mišinio į formą, tolygiai paskirstykite. Tada dėkite pusę tarkuotų obuolių ir kriaušių kiekio, paskui – vėl mišinio, vėl obuolių bei kriaušių ir vėl – mišinio. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min.

Bulviniai pyragėliai su šonine

Reikės
400 g bulvių, 200 g miltų, 1 kiaušinio, svogūno, 30 g sviesto, druskos pagal skonį, 100 g karštai rūkytos šoninės.

Gaminimas:
bulves nuskuskite ir išvirkite. Nupilkite vandenį ir sumalkite bulves mėsmale. Atvėsusią bulvių masę iškrėskite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Po to tešlą iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo ir stikline arba specialia formele išpjaustykite skrituliukus. Šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Įdarą išdėliokite ant išspaustų skrituliukų, kraštus gerai užspauskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite pyragėlius, kol susiformuos traški plutelė.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:6711
Vakar apsilankė:6701
Šią savaitę apsilankė:6711
Šį mėnesį apsilankė:161171
Viso (nuo 2015-02-16):10684973
Šiuo metu naršo:
88
2019-07-22
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!