Dienos receptas

Sluoksniuotos vištienos salotos

Reikės
150 g džiovintų slyvų, 200 g pievagrybių, svogūno, 200 g vištos krūtinėlės, agurko, 200 g fermentinio sūrio, majonezo.

Gaminimas:
užvirkite vandenį ir užpilkite jį ant džiovintų slyvų. Po pusvalandžio nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apkepinkite pjaustytus svogūnus su pievagrybiais. Virtą vištieną supjaustykite šiaudeliais. Inde salotas reikia sluoksniuoti tokia tvarka: slyvos (pjaustytos šiaudeliais), kepinti pievagrybiai ir svogūnai, pjaustyta vištiena, majonezas, agurkas (pjaustytas šiaudeliais), tarkuoto fermentinio sūrio sluoksnis ir majonezo sluoksnis. Papuoškite.

Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis

Reikės
2 silkių filė, 2 didelių svogūnų, morkos, 6 riekelių džiovintų obuolių, 50 g razinų, prieskoninių žolelių, druskos, pipirų.

Gaminimas:
obuolius bei razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morką stambiai sutarkuokite. Pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, pagardinkite prieskoniais. Supjaustykite obuolio riekeles, razinas nuspauskite ir sudėję į keptuvę kelias minutes patroškinkite su daržovėmis. Atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta silke. Skanu su karštomis bulvėmis, taip pat tinka vieno kąsnio užkandėlėms.

Įdaryti pievagrybiai

Reikės
10 didelių pievagrybių, aliejaus, 150 g paprikos, svogūno, česnako skiltelės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 100 g fetos sūrio, 100 g fermentinio sūrio, baziliko.

Gaminimas:
susmulkinkite paprikas, svogūną, česnako skiltelę. Šias daržoves apkepkite aliejuje. Tada į daržovių masę įmaišykite smulkintus sūrius. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pievagrybius gerai nuplaukite, išimkite kotelius ir šaukšteliu įdarykite sūrio ir daržovių mase. Kepkite įdarytus pievagrybius karštoje orkaitėje apie 10–15 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais šviežiais ar džiovintais bazilikais.

Troškinti vištų skrandukai

Reikės
1 kg vištos skrandukų, 2 svogūnų, 0,5 l baltojo vyno, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštų sviesto, džiovintų petražolių, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
išvalytus skrandukus troškinkite vyne, kol suminkštės (apie 1 val.). Vynas turi būti švelnaus skonio, kitaip padažas gali būti per rūgštus ar net kartokas. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste ir sudėkite į troškinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Grietinėlė pilama prieš baigiant troškinti. Viskas verdama tol, kol padažas bus norimo tirštumo. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Meksikietiški kiaulienos kepsniai

Reikės
800g nugarinės, 2 paprikų, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, šaukštelio garstyčių, šaukšto pomidorų padažo, aliejaus, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
nugarinę supjaustykite 1–1,5 cm storio gabalais. Kepsnius išmuškite, pagardinkite prieskoniais, patepkite garstyčių bei pomidorų padažo mišiniu (šaukštelis garstyčių ir šaukštelis pomidorų padažo) ir palikite 30–40 min. pasimarinuoti. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Išvalytas paprikas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Sudėkite paprikas ir maišydami pakepinkite 5–7 min. Suberkite susmulkintą česnaką, sudėkite likusį pomidorų padažą ir pakaitinkite 1–2 min. Kitoje keptuvėje iškepkite kepsnius. Ant kepsnių uždėkite keptas daržoves ir kelias minutes apkepkite orkaitėje.

Pupelių troškinys

Reikės
2 stiklinių pupelių, 0,5 kg kiaulienos šoninės, 2 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų kvietinių miltų, krapų, druskos, kario prieskonių, citrinpipirių, 4 šaukštų pomidorų padažo, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
išvirkite pupeles pasūdytame vandenyje. Supjaustykite kiaulieną kubeliais, pasūdykite ir apkepkite. Morkas sutarkuokite, svogūną ir česnako skilteles supjaustykite smulkiais kubeliais ir viską sudėkite į puodą kartu su apkepta mėsa ir išvirtomis pupelėmis. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite. Dėkite pomidorų padažą, berkite miltus ir troškinkite apie valandą. Baigus troškintis apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Vištienos troškinys

Reikės
700 g bulvių, 400 g vištienos, 200 g pievagrybių, 200 g šaltai rūkytos šoninės, šiek tiek druskos ir pipirų, 250 ml neriebios grietinėlės.

Gaminimas:
bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Šoninę smulkiai supjaustykite. Apkepkite keptuvėje su vištienos gabaliukais. Suberkite pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes kepkite. Mėsą sumaišykite su bulvėmis, suberkite į kepimo indą (keramikinį ar stiklinį). Užpilkite grietinėle. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Bulviniai blynai

Reikės
500 g bulvių, 2 kiaušinių, 250 g faršo, svogūno, 3 česnako skiltelių, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį, aliejaus.

Gaminimas:
susmulkinkite pusę svogūno, sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su faršu. Įmuškite vieną kiaušinį, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite. Sutarkuokite bulves, į masę įtarkuokite ir likusį svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Keptuvėje sluoksniuokite – bulvių tarkiai, faršas (suformuokite plokščią ploną blynelį) ir vėl bulvių tarkiai. Gerai apkepkite iš abiejų pusių.

Vištienos ir daržovių troškinys

Reikės
8 vištų sparnelių, 16 pievagrybių, 10 mažų morkų, druskos ir pipirų pagal skonį, šaukšto medaus, 2 šaukštų garstyčių, 3 česnako skiltelių, sviesto.

Gaminimas:
vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir išspaustais česnakais. Palikite pusvalandžiui. Morkas nuskuskite, jei didesnės, perpjaukite pusiau, pabarstykite druska ir aptepkite medumi. Į vieną dubenį sudėkite vištieną, morkas, nuplautus pievagrybius ir išmaišykite su grūdėtomis garstyčiomis. Viską suberkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.

Krepšeliai su kiaušiniu ir rūkyta šonine

Reikės
6 riekelių batono, rūkytos šoninės, 6 kiaušinių, 3 šaukštų sviesto, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
keksiukų formą ištepkite tirpintu sviestu. Šoninės riekeles apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Nuo batono nupjaukite plutelę. Šiek tiek pakočiokite (bet ne per plonai). Kiekvieną riekelę perpjaukite per pusę ir išklokite formeles. Vėl patepkite sviestu. Dėkite šoninės riekelę, įmuškite po kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2590
Vakar apsilankė:8533
Šią savaitę apsilankė:54630
Šį mėnesį apsilankė:178476
Viso (nuo 2015-02-16):8012123
Šiuo metu naršo:
106
2018-04-22
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!