Dienos receptas

Sausainių ir varškės pyragas

Reikės
0,6 kg varškės, 5 pakelių sausainių, 200 g sviesto, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 2 šaukštų cukraus, 150 g juodojo šokolado, šaukšto kakavos, 100 ml pieno, šaukšto cukraus pudros.

Gaminimas:
varškę ištrinkite su sviestu, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 50 ml karšto pieno. 100 g šokolado sutarkuokite atskirai. Ant padėklo dėkite sausainių, tepkite sluoksnį varškės kremo, plonai barstykite šokolado drožlių ir taip sluoksniuokite. Šokoladiniam glajui 50 g šokolado, cukraus pudros, kakavą ir 50 ml pieno ištirpinkite garų vonelėje. Viršų apipilkite šiltu glajumi.

Blynai su vištiena ir daržovėmis

Reikės
3 stiklinių miltų, kiaušinio, vandens, druskos, cukraus, 400 g vištienos filė, 200 g brokolių, 200 g žiedinių kopūstų, 3 morkų, svogūno, 2 česnako skiltelių, sojų padažo, juodųjų pipirų, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
iš miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus, cukraus bei druskos užmaišykite tešlą ir iškepkite lietinius blynus. Įdarui pakepinkite atskirai paukštieną ir daržoves. Prieš kepindami vištieną, ją supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir per naktį palaikykite įtrintą česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite susmulkintas daržoves. Sumaišykite apkepintą vištieną su daržovėmis, apšlakstykite sojų padažu, druska, juodaisiais pipirais bei trupučiu cukraus. Ant kiekvieno lietinio dėkite įdaro ir susukite. Apkepkite.

 

Vištienos ir daržovių troškinys

Reikės
8 vištų sparnelių ar petelių, 16 pievagrybių, 10 mažų morkų, pagal skonį druskos ir pipirų, šaukšto medaus, 2 šaukštų garstyčių, 3 česnako skiltelių.

Gaminimas:
vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir išspaustais česnakais ir palikite kelioms minutėms. Morkas nuskuskite, jei didesnės, perpjaukite pusiau, pabarstykite druska ir aptepkite medumi, palikite kelioms minutėms. Į vieną dubenį sudėkite vištieną, morkas, nuplautus pievagrybius ir išmaišykite su grūdėtomis garstyčiomis. Viską suberkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.

Grikių salotos

Reikės
100 g grikių, 1 vidutinio dydžio morkos, 0,5 jaunos cukinijos, 0,5 nedidelio poro, žiupsnelio malto kumino, maltos kalendros, ciberžolės, druskos ir juodųjų pipirų, šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:
išvirkite grikius. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite prieskonius. Burokine tarka sutarkuokite morkas. Į keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytus porus ir tarkuotas morkas. Šiek tiek pakepkite, suberkite grikius ir tarkuotas cukinijas. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

Vištiena įdarytos cukinijos

Reikės
2 vidutinio dydžio cukinijų, 300 g vištos krūtinėlės, 1 puodelio konservuotų kukurūzų, 50 g čederio sūrio, 50 g parmezano sūrio, 100 g mocarelos sūrio, pagal skonį česnakinės druskos ir pipirų.

Gaminimas:
cukinijas perpjaukite pusiau ir išskobkite (kad liktų ne daugiau kaip 0,5 cm). Vištieną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su prieskoniais keptuvėje, kol gražiai apskrus. Vištieną suberkite į dubenį ir sumaišykite su nusunktais konservuotais kukurūzais ir smulkiai pjaustytu cukinijų minkštimu. Suberkite tarkuotus sūrius ir išmaišykite. Įdarą sudėkite į cukinijų laivelius ir dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30– 35 minutes.

Vištienos salotos su vynuogėmis

Reikės
200 g vištienos filė, 3 saujų žaliųjų vynuogių, 1 obuolio, 100 g kietojo sūrio, 2 saujų špinatų, 2 saujų salotų, 1 saujos graikinių riešutų, šlakelio alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimas:
vištieną apibarstykite druska, pipirais ir iškepkite. Palaukite, kol atvės, ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sūrį sutarkuokite stambesnėmis drožlėmis. Obuolį supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Vynuoges perpjaukite per pusę ir, jei reikia, išimkite kauliukus. Riešutus pasmulkinkite. Špinatus ir salotas nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir suplėšykite gana smulkiai. Viską sumaišykite ir pagardinkite alyvuogių aliejumi.

Traškūs vištienos kąsneliai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, 6 šaukštų miltų, 0,5 šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų, 2 šaukštų medaus, aitriosios paprikos, sviesto.

Gaminimas:
vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Kepkite įkaitintame svieste, kol gražiai apskrus. Skystą medų sumaišykite su smulkiai pjaustyta aitriąja paprika. Medų pilkite ant vištienos ir maišant kepkite dar kelias minutes. Patiekite su ryžiais ar mėgstamu garnyru.

Brokolių ir obuolių salotos

Reikės
1 brokolio, 1 morkos, 0,5 raudonojo svogūno, 2 obuolių, 2 saujų džiovintų spanguolių, 2 saujų graikinių riešutų, 2–3 šaukšto majonezo.

Gaminimas:
brokolius nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir gana smulkiai supjaustykite. Obuolius supjaustykite smulkiais šiaudeliais, morkas sutarkuokite burokine tarka. Spanguoles išmirkykite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Riešutus susmulkinkite ir trumpai apskrudinkite keptuvėje. Viską sumaišykite su majonezu.

Varškės ir aguonų pyragas

Reikės
200 g sviesto, 5 kiaušinių, 180 g cukraus, 150 g jogurto, 4 šaukštų miltų, šaukštelio kepimo miltelių, šaukšto kakavos, 500 g varškės, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų krakmolo, 150 g aguonų, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 10 g kapotų migdolų.

Gaminimas:
sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, dėkite jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo. Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta. Varškę sumaišykite su citrinos sultimis, krakmolu, aguonomis ir vaniliniu cukrumi. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Supilkite visą šviesią tešlą. Supilkite pusę varškės masės. Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus. Neskubėdami supilkite likusią varškės masę, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min.

Sluoksniuotos silkės salotos

Reikės
400 g marinuotos silkės filė, 2 obuolių, 2 mėlynųjų svogūnų, 2 burokėlių, šiek tiek pipirų, 5–6 šaukštų majonezo.

Gaminimas:
silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Virtus burokėlius nulupkite, supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba sutarkuokite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Lėkštėje sluoksniuokite taip: silkė, šiek tiek pipirų, obuoliai, svogūnai, burokėliai, užtepkite majonezo, vėl dėkite sluoksnį silkės, šiek tiek pipirų, obuolių, svogūnų, burokėlių ir užtepkite majonezo.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:8204
Vakar apsilankė:8841
Šią savaitę apsilankė:8204
Šį mėnesį apsilankė:236372
Viso (nuo 2015-02-16):8627516
Šiuo metu naršo:
134
2018-06-25
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!