Dienos receptas

Makaronai su brokoliais

Reikės: 400 g makaronų, brokolio, nedidelio poro, 2 skiltelių česnako, 200 ml grietinėlės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 3 šaukštų parmezano sūrio, šiek tiek sviesto.

Gaminimas: makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį sviesto ir suberkite smulkiais griežinėliais pjaustytą porą. Kelias minutes maišydami apkepkite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įspauskite česnako. Šiek tiek apkepkite. Supilkite grietinėlę ir smulkiai pjaustytus brokolius. Maišydami troškinkite 2–3 minutes. Suberkite nusunktus makaronus, išmaišykite. Sudėkite į lėkštes, apiberkite smulkiai tarkuotu parmezano sūriu.

Morkų salotos

Reikės: 300 g vištienos (virtos arba keptos), 3 didelių morkų, 2 obuolių, 80 g fermentinio sūrio, 2 saujų razinų, 2 šaukštų majonezo.

Gaminimas: išvirkite arba iškepkite vištieną. Nuskuskite ir švariai nuplaukite morkas. Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Sūrį gana smulkiai sutarkuokite. Virtą arba keptą vištieną smulkiai supjaustykite. Suberkite razinas. Viską sumaišykite su majonezu. Galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.

Suktinukai su lašiša

Reikės: 1 lavašo, 150 g lašišos filė, 1 šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų lydyto sūrelio, šaukšto kalendrų

Gaminimas: lavašą plonu sluoksniu aptepkite lydytu sūreliu. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3–4 cm pločio suktinukais.

Sūrio ir avokado salotos

Reikės: 2 avokadų, 400 g lašišos filė, 1 raudonojo svogūno, 2 šaukštų citrinos sulčių, pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas: sūdytą ar rūkytą lašišos filė (galima rinktis ir tą, ir tą) supjaustykite mažais gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais, druska ir sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Avokadus nulupkite, susmulkinkite ir iš jų lėkštėse sudėliokite gana plačius (6 cm skersmens) bokštelius. Ant viršaus šaukštu uždėkite lašišos mišinio, tada vėl dėkite avokado.

Morkų pyragas

Reikės: 600 g morkų, 200 g miltų, 200 g migdolų miltų, 200 g sviesto, 3 kiaušinių, 200 g rudojo cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio cinamono.

Gaminimas: morkas sutarkuokite bulvių tarka ir sumaišykite su puse nurodyto cukraus. Kitą pusę cukraus išsukite su kiaušiniais. Į morkų masę supilkite išlydytą sviestą, įmaišykite miltus, migdolų miltus su kepimo milteliais. Sudėkite išsuktus kiaušinius ir suberkite cinamoną. Gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.

Braškių ir šokolado keksiukai

Reikės: 125 g sviesto, 450 ml miltų, 150 ml cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 250 g braškių, 200 ml grietinės arba natūralaus jogurto, 2 kiaušiniai, 75 g juodojo šokolado, 1 šaukštelis su kaupu krakmolo, miltinio cukraus, minkšto sviesto ir kokosų drožlių (formelėms patepti ir pabarstyti).

Gaminimas: Keksiukų formeles patepkite minkštu sviestu ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi, išsukite su grietine, kiaušiniais, ištirpintu sviestu. Masė turi būti vientisa ir tiršta. Šokoladą ir braškes susmulkinkite, pabarstykite krakmolu, atsargiai išmaišykite ir sudėkite į tešlą (maišykite kiek įmanoma mažiau). Tešlą supilkite į formeles. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Kai keksiukai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Prieš tiekdami į stalą pabarstykite miltiniu cukrumi.

Varškės apkepas su šilauogėmis

Reikės: 500 g varškės, 4 kiaušinių, 5 šaukštų manų kruopų, šaukštelio vanilinio cukraus, 5 šaukštų cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 100 ml pieno, 1 šaukšto grietinės, 0,5 šaukštelio druskos, 2 saujų šilauogių.

Gaminimas:
varškę išsukite su pienu ir grietine. Įmuškite kiaušinius, suberkite kruopas, cukrų, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite nuplautas šilauoges. Varškės masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Varškės tinginys su uogomis

Reikės: varškės (9% riebumo) - 400 g, sviesto (minkšto, kambario temperatūros) - 200 g, sausainių („Du gaideliai" ar kt.) - 2 pakeliai, kondensuoto pieno - 0,5 skardinės (198.5 g) (skardinės talpa 397 g), vanilinio cukraus - 1 valg. šaukštas, aguonų - 2 valg. šaukštai, citrinos žievelės - 1 vnt., cukraus pudros - 3 valg. šaukštai, šviežių uogų: braškės, avietės, mėlynės ar šilauogės - 400 g.

Keptų bulvių sriuba

Reikės: 100 g rūkytos kiaulienos šoninės, 4 v. š. sviesto, 1 svogūnas, 4 v. š. miltų, 600 ml sultinio,1-2 saliero lapkočiai, 150 g grietinėlės, 4 didelės bulvės, 70 g fermentinio sūrio, 50 g svogūnų laiškų, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
Įkaitiname keptuvę ir sudedame pjaustytą kiaulienos šoninę ir kepame kelias minutes, kol spirgučiai švelniai apskrunda. Šaukštu išimame spirgučius, o tą pačią keptuvę su kiaulienos riebalais dedame bulves, kurias kepame apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Apkepus bulvėms, jas sudedame į puodą su sultiniu ir ant silpnos ugnies verdame. Keptuvėje, kurioje kepė bulvė išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą ir svogūną, kepame juos 3-4 minutes, suberiame miltus, išmaišome ir dar po minutės kepimo viską sudedame į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Į sriubą beriame druskos ir pipirų. Nuimame puodą nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą sūrį. Dedame ant silpnos ugnies ir verdame dar 5-10 minučių.
Patiekiame keptų bulvių sriuba šiltą ir paskanintą spirgučiais.

Troškinys ant laužo

Reikės: 1500 g kiaulienos sprandinės, morkos 4 vnt. , svogūnai 2 vnt., bulvės 1 kg, česnakai 3 skiltelės, pomidorų pasta 2 valg. š., vanduo 1 st., druska 1 žiupsnelis pagal skonį, juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, grietinė 6 valg. š. pagal skonį, laurų lapai 2 vnt. 2–3, actas 3 st. marinavimui, alyvuogių aliejus 2 st. troškinimui.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1123
Vakar apsilankė:6555
Šią savaitę apsilankė:48709
Šį mėnesį apsilankė:189829
Viso (nuo 2015-02-16):6365015
Šiuo metu naršo:
81
2017-09-24