Dienos receptas

Tinginys su chalva

Reikės: 2 pakelių (po 180 g) kvadratinių sausainių, 100 g chalvos, 500 g grietinės.

Gaminimas: sausainius sulaužyti mažais gabaliukais. Chalvą sutrinti ir sumaišyti su grietine bei sausainiais. Viską gerai išmaišyti. Formą ar indą iškloti maistine plėvele ir supilti masę. Uždengti plėvele, ranka paspausti, kad neliktų oro tarpų, ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Skanaus!

Sotusis vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys

Reikės: 700 g bulvių, 400 g vištienos, 200 g pievagrybių, 200 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, pagal skonį druskos ir pipirų, 250 ml grietinėlės (neriebios).

Gaminimas: Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabaliukais. Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Šoninę smulkiai supjaustykite. Apkepkite keptuvėje kartu su vištienos gabaliukais. Suberkite pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes kepkite. Mėsą sumaišykite su bulvėmis, suberkite į kepimo indą (keramikinį ar stiklinį). Užpilkite grietinėle. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Blynai su maskarpone

Reikės: 200 g miltų, 1-1,5 arbat. š. kepimo miltelių, 3-4 valg. š. cukraus, 1 žiupsnelio druskos, 2 kiaušinių, kelių lašų vanilės esencijos, 100 ml pieno, 190 g maskarponės sūrio.

Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies su aliejumi ar be jo.

Kefyro ir sūrio blynai su įdaru

Reikės: 2 stiklinių miltų, 1 stiklinės kefyro, 1 stiklinės tarkuoto sūrio, 0,5 šaukštelio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio sodos, 1 stiklinė smulkinto įdaro (kumpio, varškės, daržovių), kepimui aliejaus.

Gaminimas:
Sumaišykite kefyrą, druską, cukrų ir sodą. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir miltus. Suminkykite tešlą.
Gautą tešlą padalinkite į 4-6 dalis ir kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Iškočiokite blynus (galima ir juosteles).
Ant vienos blyno pusės dėkite įdaro, perlenkite, labai gerai suspauskite kraštelius ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Šitaip paruoškite visus blynus.
Pasiruoštus blynus apkepinkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekite su grietine ar kitu patinkančiu padažu.
Įdarui galite rinktis kumpį, dešreles, varškę su smulkintais žalumynais ir česnakais, su svogūnais troškintas morkas, bulvių košę ir kt.

Tomo blyneliai

Reikės: 1. kiaušinio, 1 v. š. Grietinės, 1 v. š. Miltų, cukraus, druskos, riebalų blyneliams kepti.

Gaminimas: kiaušinis gerai išplakamas su cukrumi ir druska, suberiami miltai, sudedama grietinė ir tešla gerai išmaišoma. Į keptuvėje įkaitintus riebalus šaukšteliu dedami maži blyneliai. Jie kepami ant mažos kaitros. Blyneliai kepami, kol gražiai pagels abi pusės. Iškepus ratu sudedami lėkštėje, o į vidurį galite įpilti mėgstamos uogienės ar papjausčius įdėti vaisių.

Nekeptas sūrio pyragas Snickers

Pagrindui reikės: 300 g „Oreo" sausainių, 100 g sviesto.
Įdarui: 400 g kreminio sūrelio, 100 g maskarponės, 1/2 indelio „Rududu", šokolado „Snickers".

Nekeptas citrininis sausainių tortas

Reikės: 3 pakelių sausainių („Selga" arba „Gaidelis"), vieno indelio (389 g) saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, 400 mililitrų grietinėlės (35% riebumo), dviejų citrinų sulčių, 100 mililitrų pieno.

Kijevo kotletai – kitaip

Reikės: ~650 g vištos krūtinėlės, 180 g varškės, 1 kiaušinio, ~1 a. š. druskos, maltų pipirų pagal skonį, 1/2 a. š. vištienos prieskonių, 80–100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto, šviežių arba šaldytų petražolių ir krapų. Miltų, maltų džiūvėsėlių ir poros kiaušinių kotletų apvoliojimui. Aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis imti mėsos masės, delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius nedidelius kotletukus.
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80–100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos.

Kava su karameliniais saldainiais

Reikės: 500 ml kavos, 100 gr. karamelinių saldainių, 250 ml pieno, 1 pak. vanilinio cukraus, 200 ml grietinėlės, 1 a. š. kakavos

Gaminimas:
1. Į karštą pieną sudėkite minkštus karamelinius saldainius ir pavirinkite ant mažos ugnies, kol ištirps.
2. Į pieną supilkite karštą kavą, pamaišykite ir supilkite į stiklines.
3. Išplakite grietinelę su vaniliniu cukrumi, sudėkite šaukšteliu į stiklines su gėrimu.
4. Ant viršaus pabarstykite kakava.

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Reikės: 300 g kvietinių miltų, 150 g sviesto, 60 g balto cukraus, 120 g rudojo cukraus, 1 kiaušinio, 1 kiaušinio trynio, 1/2 a. šaukštelio sodos, 300 g šokoladinių lašelių arba smulkinto šokolado.

Gaminimas:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti.
Į dubenį suberkite baltą bei rudą cukrų, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį bei kiaušinio trynį, viską išplakite iki purios masės, apie 2 minutes plakite mikseriu.
Miltus sumaišykite su sodą, persijokite ir palaipsniui suberkite į išplaktą sviesto – kiaušinių masę.
Galiausiai suberkite šokolado lašelius, viską dar kartą permaišykite.
Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikite didelius tarpus tarp sausainių, nes kepant jie susiplos.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170°C apie 15-17 minučių. Sausainių krašteliai turi pradėti ruduoti, o vidus turėtų būti minkštas. Ištraukus iš orkaitės palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš skardos.
Skanaus!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3969
Vakar apsilankė:11864
Šią savaitę apsilankė:24907
Šį mėnesį apsilankė:173464
Viso (nuo 2015-02-16):6837961
Šiuo metu naršo:
171
2017-11-22