Dienos receptas

Varškės tinginys su uogomis

Reikės: varškės (9% riebumo) - 400 g, sviesto (minkšto, kambario temperatūros) - 200 g, sausainių („Du gaideliai" ar kt.) - 2 pakeliai, kondensuoto pieno - 0,5 skardinės (198.5 g) (skardinės talpa 397 g), vanilinio cukraus - 1 valg. šaukštas, aguonų - 2 valg. šaukštai, citrinos žievelės - 1 vnt., cukraus pudros - 3 valg. šaukštai, šviežių uogų: braškės, avietės, mėlynės ar šilauogės - 400 g.

Keptų bulvių sriuba

Reikės: 100 g rūkytos kiaulienos šoninės, 4 v. š. sviesto, 1 svogūnas, 4 v. š. miltų, 600 ml sultinio,1-2 saliero lapkočiai, 150 g grietinėlės, 4 didelės bulvės, 70 g fermentinio sūrio, 50 g svogūnų laiškų, druskos ir pipirų.

Gaminimas:
Įkaitiname keptuvę ir sudedame pjaustytą kiaulienos šoninę ir kepame kelias minutes, kol spirgučiai švelniai apskrunda. Šaukštu išimame spirgučius, o tą pačią keptuvę su kiaulienos riebalais dedame bulves, kurias kepame apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Apkepus bulvėms, jas sudedame į puodą su sultiniu ir ant silpnos ugnies verdame. Keptuvėje, kurioje kepė bulvė išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą ir svogūną, kepame juos 3-4 minutes, suberiame miltus, išmaišome ir dar po minutės kepimo viską sudedame į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Į sriubą beriame druskos ir pipirų. Nuimame puodą nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą sūrį. Dedame ant silpnos ugnies ir verdame dar 5-10 minučių.
Patiekiame keptų bulvių sriuba šiltą ir paskanintą spirgučiais.

Troškinys ant laužo

Reikės: 1500 g kiaulienos sprandinės, morkos 4 vnt. , svogūnai 2 vnt., bulvės 1 kg, česnakai 3 skiltelės, pomidorų pasta 2 valg. š., vanduo 1 st., druska 1 žiupsnelis pagal skonį, juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, grietinė 6 valg. š. pagal skonį, laurų lapai 2 vnt. 2–3, actas 3 st. marinavimui, alyvuogių aliejus 2 st. troškinimui.

Vištienos ir avokadų salotos

Reikės: 350 g vištienos krūtinėlės, 2 vnt. avokadų, 1 pund. svogūnų laiškų, 1 pund. kalendros, 2 v. š. žaliosios citrinos sulčių, 2 v. š. majonezo, druskos, pipirų.

Greitas braškių pyragas

Reikia: 3 kaimiškų kiaušinių, 1 stiklinės miltų, 1 nepilnos stiklinės cukraus, 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių, 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus, apie 500 g braškių, nedidelio gabalėlio sviesto, cukraus pudros pabarstymui.

Desertas su braškėmis ir varškės kremu

4–5 nedidelėms stiklinėms reikės: 200 gr braškių, 300 gr kreminės varškės „President" (arba „Rikotos", „Maskarponės" ar kt.), 200 gr grietinėlės 35 proc., 100 gr sausainių („Selga", „Gaidelis"), 30 gr sviesto, 5 v. š. cukraus (arba pagal skonį).

Cukinijų suktinukai su vištiena ir mocarela

Reikės: 1 vnt. cukinijos, 200 g vištienos filė, 100 g mocarelos sūrio 1,5 šaukštelio vištienos prieskonių, pagal skonį druskos.

Gaminimas: jauną cukiniją supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis. Cukiniją saikingai pabarstykite druska. Vištienos filė supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis (kiek trumpesnėmis nei cukinijos). Vištieną iš visų pusių apibarstykite ir įtrinkite vištienos prieskonių mišiniu. Ant cukinijos dėkite vištienos juostelę ir plonai atpjautos ar tarkuotos mocarelos. Susukite ir persmeikite mediniu smeigtuku. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Reikės:1 ½ puodelio + 1 ½ valg. š. (225 g) miltų, ¼ arb. š. sodos, 2 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, 2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros, ¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto, ½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros, ½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais, ½ puodelio (93 g) balto susmulkinto šokolado.

Bulvių traškučių užkandis

Reikės: 1 pakelio bulvių traškučių, 100 g fermentinio sūrio, 1 pomidoro, įvairių žalumynų, 2 skiltelių česnako, 2 valgomų šaukštų majonezo, 1 saujos juodųjų alyvuogių.

Gaminimas: labai smulkiai supjaustome pomidorus, žalumynus, smulkiai sutarkuojame sūrį, sugrūdame česnaką. Viską sumaišome su majonezu. Aptepame traškučius gauta mase ir papuošiame alyvuogėmis.

Mišrainė „Iš širdies“

Reikės: 1 kg virtų (apie 20min.) viščiukų širdelių, 3 didesnes virtas morkas, 0,7-1l marinuotų paprikų, 700 ml konservuotų žaliųjų žirnelių, 1l stiklainio aštrių marinuotų agurkų.

Gaminimas: širdeles supjaustyti rutuliukais, pjaunant išilgai. Daržoves – stambesniais kubeliais.
100 ml majonezo sumaišyti su 100 ml aštraus ketčupo ir su šiuo mišiniu permaišyti pjaustytus produktus. Patiekti bent truputį atšaldytą, su skrebučiais ar juoda duona.

kurjeris2

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:531
Vakar apsilankė:9425
Šią savaitę apsilankė:41695
Šį mėnesį apsilankė:204700
Viso (nuo 2015-02-16):5828387
Šiuo metu naršo:
111
2017-07-21