Reikės: 16 filo tešlos lakštų, didelio svogūno, saujelės šviežių petražolių ar krapų, 150 g šviežių špinatų, 200 g fetos sūrio, 25 g kietojo sūrio, 2 didelių kiaušinių, juodųjų pipirų, 4 šaukštų sviesto, alyvuogių aliejaus.
Gaminimas: susmulkintą svogūną paskrudinkite su šlakeliu aliejaus, vėliau sumeskite špinatus ir kepkite, kol jie taps minkšti, išsiskirs skystis ir jis beveik išgaruos. Atvėsinkite. Kiaušinius sumaišykite su tarkuotais sūriais, pagardinkite pipirais, susmulkintomis šviežiomis petražolėmis. Sudėkite atvėsusius špinatus ir gerai išmaišykite. Išlydykite sviestą. Kiekvieną lapą tepkite išlydytu sviestu – taip sudėkite 8 lapus pyrago dugnui. Uždėkite visą sūrio ir špinatų masę ir vėl tepdami kiekvieną lapą sudėkite ant viršaus 8 lapus. Pyragą įdėkite į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite apie 45 minutes, kol viršus paskrus ir taps švelniai rudas bei traškus.