Dienos receptas

Dienos receptas

Aštrus saldžiųjų paprikų pagardas

Reikės: po 500 g saldžiųjų paprikų ir nuluptų pomidorų, 300 g česnakų, 200 g aitriųjų paprikų, 150 g druskos, 50 g aliejaus.

Pievagrybų sriuba

Reikės: šaukšto alyvuogių aliejaus, svogūno, 500 g pievagrybių, 500 ml sultinio, šiek tiek krapų, šaukšto saldžiosios paprikos miltelių, šaukšto sojų padažo, stiklinės pieno, 3 šaukštų miltų, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, šiek tiek citrinos sulčių, stiklinės grietinėlės.

Karštos cukinijų salotos

Reikės: 2 mažų cukinijų, svogūno, 4 česnako skiltelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių sezamo sėklų (arba kitų mėgstamų), šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, saujos mėgstamų riešutų.

Aštrios vištų kepenėlės

Reikės: 400 g vištų kepenėlių, 70 ml grietinėlės, 3 svogūnų, alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų pomidorų padažo, aitriosios paprikos, maltų juodųjų pipirų ir druskos.

Arbūzų limonadas

Reikės: 0,5 didelio saldaus arbūzo, 200 ml gazuoto vandens, 0,5 citrinos, ledukų ir mėtų.


Gaminimas: arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite kokteilinėje ar maisto smulkintuvu. Perpilkite trintą arbūzą per sietelį. Arbūzo sultis sumaišykite su gazuotu vandeniu. Vandens naudokite 1/4 nuo arbūzo sulčių kiekio. Įspauskite citrinos sulčių. Į stiklines dėkite šviežios mėtos, ledukų ir užpilkite limonadu.

Pomidorai obuolių sultyse

Reikės: mažesnių vienodo dydžio pomidorų, 1 l obuolių sulčių, šaukšto druskos, šaukšto cukraus, skiltelės į kiekvieną stiklainį česnako, lauro lapelių.

Pomidorų salotos

Reikės: 3 vidutinio dydžio naminių pomidorų, 4 riekelių batono, saujos smulkintų svogūnų laiškų, 3–4 šaukštų aliejaus, druskos.

Morkų salotos

Reikės: 300 g vištienos (virtos arba keptos), 3 didelių morkų, 2 obuolių, 80 g fermentinio sūrio, 2 saujų razinų, 2 šaukštų majonezo.

Šašlykai

Reikės 3 kg nugarinės, 3–4 svogūnų, sojų padažo (200 g), juodųjų pipirų, druskos, acto (apie 100 g), virinto vandens (apie 100 g).

Pyragėliai su daržovėmis

Reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, aliejaus, poro, 3 saldžiųjų paprikų, 5 česnako skiltelių, 2 pomidorų, 2 šaukštų pomidorų padažo, druskos ir pipirų pagal skonį, šiek tiek šviežių bazilikų, 200 g mocarelos, kiaušinio.

Puslapis 1 iš 41

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2019
UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

test_gemius

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2892
Vakar apsilankė:8482
Šią savaitę apsilankė:38914
Šį mėnesį apsilankė:127040
Viso (nuo 2015-02-16):11889232
Šiuo metu naršo:
80
2019-12-13
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!