Šiuolaikiniai verslo advokatai: 4 savybės, į kurias būtina atkreipti dėmesį

Dairotės teisės partnerių, kurie padėtų atrasti efektyviausias verslo sistemas, atstovautų jums ir jūsų idėjoms, o prireikus šias apgintų? Tuomet verta skirti šiek tiek laiko ambicingos ir veržlios komandos paieškoms – skirtingose srityse besispecializuojančių teisininkų komandos. Juk modernus verslas aprėpia tiek daugiau teisinių aspektų. Taigi, kokios yra 4 esminės šiuolaikinių verslo advokatų savybės, kurių verta dairytis ieškant būsimų partnerių?

Žinių bagažo įvairovė

Tarkime, jums reikalinga patyrusių verslo advokatų kontora Vilniuje. Pirmoji savybė, kuria turėtų išsiskirti jūsų būsimi partneriai – žinių bagažas ir sukauptos patirties įvairovė. Idealu, jei ateities kolegos gali padėti išspręsti bet kokius verslo teisės klausimus. Nuo finansų, mokesčių teisės ir duomenų apsaugos, iki intelektinės nuosavybės, e. komercijos niuansų ir ginčų sprendimo.

Žinoma, verta dairytis kontoros, kuri jungia tiek tradicinėse, tiek novatoriškose verslo srityse patyrusius ekspertus. Vienoje specifinėje nišoje sukaupta patirtis gali prisidėti prie netipinės strategijos kūrimo ar net naujų idėjų generavimo kitoje. Pavyzdžiui tam tikrus fintech startuolių metodus galima pritaikyti inovatyvumo stokojančioms e. komercijos įmonėms.

Platus rinkos matymas

Darbas kartu atneš daug daugiau vaisių, jei teisininkai gebės matyti specifinę rinką plačiau. Tai yra gebės vertinti ne tik jūsų projektą, bet ir jo vaidmenį bendrame rinkos kontekste, galimybes augti ir plėstis užsienio rinkose. Kas teisininkams padės tai padaryti? Keli kertiniai aspektai:

• patirtis vietos ir tarptautiniame verslo sektoriuje;
• dalyvavimas verslo bendruomenių veiklose;
• bendradarbiavimas su akademine bendruomene;
• dalyvavimas įstatymų leidybos procesuose.

Įsitraukimas į Lietuvos ir užsienio verslus, dalyvavimas įvairiose bendruomenėse bei veiklose leidžia susidaryti bendrą paveikslą. O tuo pat metu – geriau įvertinti jūsų situaciją, galimybes, grėsmes rinkoje. Kalbant apie įstatymų leidybą, svarbu tai, kad jūsų verslo atstovai gebės greičiau nuspėti artėjančius pokyčius. Be to, jūsų įžvalgos ir rinkai aktualios problemos greičiau pasieks įstatymų leidžiamąją valdžią ir formuojant efektyvesnę reguliacinę aplinką.

Smalsumas

Jei teisininkai savanoriškai leidžiasi į visapusį teisės pasaulio nagrinėjimą ir stengiasi šį suprasti iš įvairių perspektyvų, tai reiškia, kad susidūrėte su smalsia komanda. Tokia, kuri nuolat ieško efektyvesnių sprendimų, domisi verslo, akademinės bendruomenės ir teisinės sistemos naujienomis. Žinoma, tai sukuria pridėtinę vertę ir jūsų verslui.

Dalinimosi filosofija

Šiandien šiuolaikinis verslas neįsivaizduojamas be tam tikros duoklės visuomenei atidavimo. Verslo atstovai suburia bendruomenes, stengiasi dalintis savo žiniomis, filosofija, naudomis. Ne išimtis ir inovatyvios advokatų kontoros. Būsimi teisės partneriai savo šiuolaikišką požiūrį išreiškia:

prisidėdami prie teisinės sistemos tobulinimo;
dalindamiesi sukauptomis žiniomis ir patirtimis su plačiąja visuomene;
dalyvaudami socialiniuose, paramos projektuose.

Kaip žinoti, ar potencialūs partneriai vertina dalinimosi filosofiją? Tai galima pasakyti apžvelgus teisininkų komunikaciją (su jumis ir plačiąja auditorija), projektus, įsitraukimą į su tiesioginiu darbu nesusijusias veiklas (verslo bendruomenės, akademinė veikla, pro bono projektai ir pan.).

Turite ambicingų tikslų, o gal tiesiog norite susikurti atsakingos įmonės vertybes atspindinčią mokestinę arba duomenų apsaugos sistemą? Teisininkai šiandien – neatskiriama dinamiško verslo pasaulio dalis. Kad ir kokia jūsų prekė ar paslauga, verta investuoti į šiuolaikinę advokatų kontorą. Ji padės susikurti tvirtą teisinį pamatą, pastebėti investicijų pritraukimo galimybes, strategiškai plėstis tiek vietos, tiek užsienio rinkose.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas