Net 10 paprastų triukų, kurie padės padaryti namus šviesesnius


Yra labai nemažai būstų, kuriuose trūksta šviesos. Ką tokiu atveju daryti? Dauguma galvoja, kad reikia nuolat laikyti atitrauktas užuolaidas, pirkti galingas ir tvaiskias lemputes ar daryti kitus brangius sprendimus, kad tik namuose atsirastų daugiau šviesos. Jeigu ir jūs galvojate, kad jūsų namuose jos galėtų būti daugiau ir viskas atrodo kiek tamsiai, tai šis straipsnis – kaip tik jums. Mes paruošėme net 10 unikalių patarimų, kaip, naudojant paprastus triukus, pašviesinti vaizdą namuose!

Turi būti pagrindinis šviesos šaltinis


Jeigu kambaryje nėra pagrindinio šviestuvo arba jūs labai stengiatės, kad visi šviestuvai būtų vienodo dydžio ar ne per dideli, tai gali būti, jog tai yra jūsų problemos šaknis. Kambaryje turėtų būti pagrindinis apšvietimo šaltinis. Dažniausiai tą funkciją atlieka ne kas kiti, o lubiniai šviestuvai. Didesniuose namuose gal kai kas ir sietyną gali pasikabinti, tačiau kuklesnėse erdvėse gražiai atrodo retro stiliaus šviestuvai. Domina? Galite užsukti į https://www.varle.lt/lubiniai-sviestuvai/ ir išsirinkti tai, kas patinka už labai patrauklią kainą.

Apšvietimą suskirstykite sluoksniais

Kada kalbame apie apšvietimą, tai yra toks svarbus terminas – „sluoksniai“. Jis reiškia, kad kiekviename lygyje būtų pakankamai šviesos. Jeigu šviesa sklis tik iš labai aukštai, centre esančio šviestuvo, tai apačioje, kambario kampuose labai truks tos šviesos. Dėl to reikia ir pastatomų ir pakabinamų šviestuvų. Jie padeda sukurti atmosferą ir prideda jaukumo.

Žaliuzes pakeiskite į roletus

Nors daug kas gali manyti, kad žaliuzės yra geresnis sprendimas nei roletai, tačiau sunku surasti svarius argumentus, kodėl taip galėtų būti. Roletai yra paprastesnė, efektyvesnė ir universalesnė langų „danga“. Jeigu kambaryje trūksta šviesos ir yra diena, pakanka tik atitraukti užuolaidas arba atverti žaliuzes ir situacija gana smarkiai pasikeičia. Su roletais – lygiai tas pats, tik daug paprasčiau kontroliuoti šviesos kiekį, kuris patenka į kambarį. Be to, jie visiškai nereiklūs priežiūrai. Gausų roletų pasirinkimą internetu rasite šioje svetainėje.

Išmanūs sprendimai

Išmaniai reguliuojamas apšvietimas padeda ir yra naudingas pačiais įvairiausiais būdais. Visų pirma ir turbūt svarbiausia detalė yra ta, kad toks apšvietimas bus be galo patogus naudotojams. Jis apsaugos nuo nepatogių momentų, kuomet reikia tamsoje ieškoti jungiklio, kai esate su pilnomis rankomis pirkinių arba ryte apgraibomis ieškote šviesos jungiklio. Viską galima kontroliuoti nuotoliniu būdu ir įjungti apšvietimą pagal pageidavimą.

Rinkitės šviesius baldus ir dekorą

Tamsus ąžuolas, pelenų spalvos marmuras ar tamsiai žalios spintelės gali puikiai atrodyti bet kuriame interjere. Tačiau, jeigu visi šie akcentai bus vienoje patalpoje, tai jie sugers labai daug šviesos. Tam, kad to išvengtumėte, paįvairinkite baldų ir dekoro pasirinkimą šviesiais akcentais. Tebūnie stalviršiai, spintelės, komodos, sienų plytelės, sofa ar dar kiti baldai bei dekoras šviesių spalvų.

Nauja patalynė miegamajame

Keistas ir įdomus sutapimas, kad labiausiai šviesą miegamajame „vagia“ netinkamos spalvos patalynė. Rekomenduojame ją pakeisti į naują, pageidautina – šviesesnę, kad miegamajame viskas atrodytų gerokai jaukiau, šilčiau, praktiškiau ir atrodytų, kad šviesos yra daugiau.

Gėlės

Dar vienas triukas, kaip „pašviesinti“ kambarį – pastatyti jame augalų, geriausia – žydinčių gėlių. Jus teigiamai veiks ne tik ryškūs, išsiskleidę žiedai, bet ir pats kvapas. Taip pat daug prideda ir vazonas, į kurį tas gėles merksite. Jeigu jį pasirinksite teisingai, tai bus dar vienas akcentas, dėl kurio atrodys, jog kambaryje tarsi yra daugiau šviesių dalykų.

Šviečiantys akcentai

Galima įsigyti LED juostų, galima sumontuoti stiklines lentynėles su apšvietimu, galima pasirinkti laiptus su ambient apšvietimu ir panašiai. Jeigu tik turite noro, laiko ir finansines galimybes – nedvejokite išmėginti šių sprendimų. Jie dažniausiai nevartoja tiek daug elektros, tačiau prideda apšvietimo, kuris svarbus tamsesniu paros metu ar kai siekiate sukurti jaukią atmosferą.

Veidrodis

Na, šis patarimas daugiau tinkamas toms patalpoms, kur yra aukštos lubos. Veidrodžiai – vienas iš seniausių interjero dekoratorių triukų. Naudojant veidrodį galima sukurti įspūdį, tarsi patalpa yra du kartus didesnė, o tuo pačiu ir šviesesnė. Jeigu gyvenate bute ar name su aukštomis lubomis, kampe galite pastatyti gana didelį veidrodį, kurio generuojami atspindžiai, net periferiniam regėjimui suteiks jausmą, tarsi kambaryje būtų daugiau šviesos. Visgi tai daugiau pasąmonę veikiantis, estetinis, bet ne maksimaliai praktiškas sprendimas.

Reguliuojamas ir temdomas apšvietimas

Temdomas apšvietimas (dimming) yra ne tik jūsų piniginę tausojantis, tačiau ir labai realiai naudingas sprendimas. Pritemdomas apšvietimas leidžia rasti idealų šviesos balansą kambaryje ir išvengti nepatogumų dėl per ryškios ar per blausios šviesos. Tai itin pasiteisina tuomet, kai lauke dar nėra taip tamsu, bet jau norėtųsi suderinti dienos ir lempų šviesas.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas