Šešios populiariausios užuolaidų spalvos

Galbūt ir nenustebsite, tačiau vienas pagrindinių užuolaidų pasirinkimo kriterijų yra jų spalva. Langų uždangų audinys, matmenys, pasiuvimo kokybė ir kaina taip pat svarbūs aspektai, tačiau į juos dažniausiai atsižvelgiama tik vėliau. Spalvos namuose padeda sukurti norimą atmosferą. Tinkamai jas parinkus kambarys atrodo jaukus ir patrauklus. Galbūt šiuo metu kaip tik kuriate interjerą ir ieškote įkvėpimo? Štai 6 populiariausios užuolaidų spalvos, galinčios papuošti ir jūsų namus.

Nr. 6: slyvų violetinė

Tikriausiai nedaug kas susimąsto, tačiau šio atspalvio violetinė – viena iš populiariausių užuolaidų spalvų. Tiesa, ji pakankamai „įnoringa“ ir tinka tikrai ne visuose interjeruose. Sodrus violetinis tonas atrodo ypač prabangiai ir puošniai. Dėl šios priežasties tokios langų uždangos bene geriausiai dera maksimalistinio, eklektiško arba ryškaus klasikinio stiliaus kambariuose. Balansui sukurti galima panaudoti slyvų violetinės spalvos dekoratyvines pagalvėles.

Nr. 5: rūdžių oranžinė

Dar viena tamsi spalva, patenkanti į populiariųjų šešetuką, yra rūdžių oranžinė. Kitaip nei pirmoji, ji yra šiek tiek „tylesnė“, neutralesnė, tačiau taip pat tinka ne visuose interjeruose. Tokias langų uždangas rekomenduojama naudoti šviesiuose kambariuose. Taip sukuriamas kontrastas, suteikiantis erdvei subtilios prabangos. Tam, kad rūdžių oranžinės spalvos užuolaidų grožis atsiskleistų maksimaliai, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į sienų atspalvį, bet ir kambario apšvietimą, baldus bei kitas interjero detales.

Nr. 4: karamelės auksinė

Be abejonės, karamelės auksinė spalva taip pat patenka į populiariųjų sąrašą. Ji išskirtinai šilta ir elegantiška, be to, puikiai dera įvairaus stiliaus interjeruose. Dažnai tokios spalvos būna ne tik naktinės, bet ir stilingos dieninės užuolaidos. Lengvas tokių langų uždangų audinys karamelės auksinei leidžia atsiskleisti dar kitokiu pavidalu.

Renkantis šį atspalvį, patariama įvertinti, kad jis nebūtų pernelyg geltonas. Geriau, kad jame dominuotų auksiniai, rusvi ir net pilkšvi tonai. Būtent tuomet užuolaidos atrodo stilingiausiai. Pernelyg geltonas atspalvis gali būti per ryškus ir neleisti sukurti subtilaus kambario įvaizdžio.

Nr. 3: rusvai pilka

Kitaip ši spalva dar vadinama taupe. Ji gali būti įvairių atspalvių, kurie skiriasi savo ryškumu. Tokios užuolaidos skoningai dera tiek tradicinio, tiek šiuolaikiško stiliaus interjere. Rusvai pilka yra pakankamai neutrali, todėl pasižymi universalumu – ją galima naudoti tiek su šviesiais, tiek su tamsiais tonais. Prie taupe spalvos naktinių langų uždangų labai tinka stilingos baltos dieninės užuolaidos. Pasirinkdami tokį derinį tikrai nesuklysite.

Nr. 2: blyški smėlinė

Antroji vieta populiariausių užuolaidų spalvų šešetuke atitenka blyškiai smėlinei, kitaip dar vadinamai beige. Nenuostabu, juk ją galima derinti beveik visur ir su viskuo. Blyškaus smėlinio atspalvio langų uždangos papuošia tiek minimalistinę, tiek prabangią erdvę. Prie jų labai tinka įvairių žemės tonų detalės. Tai gali būti tiek rudos dekoratyvinės pagalvėlės, tiek klasikinis tamsiai mėlynas kilimas.

Nr. 1: balta

Tikrai taip, daugelis besirenkančių užuolaidas pirmenybę teikia būtent baltai spalvai. Ji elegantiška, universali ir visuomet madinga. Todėl galite būti tikri, kad baltos dieninės užuolaidos – ilgalaikė investicija. Tiesa, kaip jau tikriausiai supratote, balta labiausiai tinka lengvoms dieninėms langų uždangoms. Priklausomai nuo interjero stiliaus ir asmeninio skonio, ją galima derinti su įvairiomis spalvomis: nuo pačių šviesiausių iki itin tamsių ir ryškių.

Kurkite estetišką namų aplinką su nepriekaištingos išvaizdos užuolaidomis. Tinkamai parinkę jų spalvą galite atskleisti visą interjero potencialą, kad ir kokio stiliaus jis bebūtų: šiuolaikiško, klasikinio, modernaus, eklektiško, minimalistinio ar kito.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas