Reikės
400 g bulvių, 200 g miltų, 1 kiaušinio, svogūno, 30 g sviesto, druskos pagal skonį, 100 g karštai rūkytos šoninės.
Gaminimas:
bulves nuskuskite ir išvirkite. Nupilkite vandenį ir sumalkite bulves mėsmale. Atvėsusią bulvių masę iškrėskite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Po to tešlą iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo ir stikline arba specialia formele išpjaustykite skrituliukus. Šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Įdarą išdėliokite ant išspaustų skrituliukų, kraštus gerai užspauskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite pyragėlius, kol susiformuos traški plutelė.