Reikės: 1 nedidelis žiedinis kopūstas (~500 g), 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 1/4 arb.š. druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų, 1 didelė skiltelė česnako, 2 valg.š. šviežių petražolių, kapotų (aš dėjau gausų 1 arb.š. džiovintų), 2 kiaušiniai, 60 g miltų, 1/4 arb.š. kepimo miltelių.
Gaminimas
1. Žiedinį kopūstą išskaidyti žiedinėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuo vandens užvirimo laiko virti apie 8 minutes – stebėti, kad žiedinis kopūstas nepervirtų.
2. Išvirus nusunkti ir atidėti į šalį.
3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišyti su ketvirčiu šaukštelio druskos, pipirais, smulkiai kapotu česnaku, smulkintomis petražolėmis.
4. Į masę įmaišyti lengvai išplaktus kiaušinius.
5. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.
6. Galiausiai suberti žiedinio kopūsto žiedynėlius ir dar kartą viską išmaišyti.
7. Šaukštu į įkaitintą keptuvę dėti paruoštą tešlą ir kepti nedidelius blynelius. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
8. Patiekti su natūraliu jogurtu ar grietine. Ir skanauti.