Sudėtis: Obuoliai 0,8-1 kg (rūgščių, tvirtų), kvietiniai miltai 1,5 stiklinės, grietinė 300 ml, sviestas 150 g (lydytas), soda 0,5 arb. š., kiaušiniai 1, cukrus 1 st.
Tešlai sumaišykite miltus, 100 ml grietinės, lydytą sviestą ir sodą. Tešla bus gana minkšta. Išklokite ja torto formą nuimamais kraštais, išteptą sviestu ir apibarstytą miltais. Suformuokite bortelį. Kol ruošite įdarą, laikykite pyrago pagrindą šaldytuve.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Pjaustykite plonesniais griežinėliais nei bet kokiam kitam pyragui. Tai padaryti galima virtuviniu kombainu – pjaustymo diskas šį darbą atlieka ne tik greitai, bet ir tobulai.
Obuolių griežinėlius suverskite ant tešlos.
Kremui suplakite kiaušinį, cukrų, 200 ml grietinės, dėkite 2 v.š. miltų. Kremą užpilkite ant obuolių. Pyragą kepkite maždaug 50-60 minučių (priklausomai nuo storio) 180 laipsnių orkaitėje.
Kai atauš, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent keletą valandų. Skanaukite su arbata ar kava.