Konkurse „Geriausi melžėjai 2015“ dalyvavo ir dvi uteniškės

Ignalinos rajono savivaldybėje, Naujojo Daugėliškio seniūnijoje, ūkininko Romualdo Lunecko ūkyje vyko respublikinio konkurso „Geriausi melžėjai 2015″ atrankos turas. Jame varžėsi aštuonios melžėjos iš Utenos, Ignalinos ir Švenčionių savivaldybių. Utenai atstovavo Sudeikių ir Užpalių seniūnijų Artūro Vitkūno ir Tado Abukausko ūkių melžėjos Daiva Vitkūnienė ir Kristina Abukauskienė.

Daivai – tai trečiasis konkursas, Kristina dalyvavo antrą kartą ir jai iki prizinės, trečiosios vietos, pritrūko vos 0,24 balo. D. Vitkūnienė, teorijos testo užduotyje surinkusi maksimalią 20 balų sumą, burtų keliu išsitraukusi 7 dalyvės vietą ir melždama priešpaskutinė, intrigą išlaikė iki paskutinės minutės ir, surinkusi 136, 11 balo, laimėjo pirmąją vietą. Nuo nugalėtojos 9,01 balo atsilikusi ūkio šeimininko R. Lunecko dukra Dovilė Kapačiūnienė (127,10) buvo antra, to paties ūkio melžėja Elena Paukštienė (122,97) liko trečia.
Uteniškėms prie sėkmės prisidėjo ir palaikomoji komanda. Jas į konkursą palydėjo Gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos kontrolės asistentė Leokadija Tarvydienė, drauge sirgti už savąsias vyko ir Valerija Vaškelienė iš Užpalių – jos ūkyje prieš trejus metus buvo surengtas atrankos turas. Marčios Kristinos palaikyti važiavo anyta G. Abukauskienė. Užpalėnų palydoje buvo ir Viktorija Jovarienė su dukra Neringa Šmatavičienė ir anūke.
Nugalėtojoms dovanas įteikė Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, prizus rėmėjai iš pieno supirkėjų ir pašarų tiekėjų įmonių, rožes Žemės ūkio konsultavimo tarnybos Ignalinos biuro konsultantas Henrikas Baguška, o veislininkystės priežiūros tarnybos Ignalinos biuro vedėja Milda Žūsinienė visoms konkursantėms įteikė tulpių sodinukų.
Jei per kituose regionuose vyksiančius atrankos turus Daivos Vitkūnienės dabartinio rezultato niekas neaplenks, ji taps geriausia 2015 metų šalies melžėja.

Regina STUNDIENĖ
Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas