Darnia greta atžygiavę skautai su karučiais, prikrautais Lietuvos ūkininkų užaugintos produkcijos, šiandien, kovo 25 dieną, užplūdo Vyriausybės rūmus. Visi mačiusieji neslėpė nuostabos: įspūdis toks, tarsi čia iš tiesų būtų persikėlusi Žemės ūkio ministerijos inicijuoto projekto „AuGINK savo kraštą” reklaminio vaizdo klipo filmavimo aikštelė. Į netikėtus Tautinius priešpiečius pakviestiems besišypsantiems ministrams skautai užrišo skareles, o projektą pristačiusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Premjerui Algirdui Butkevičiui su įteikė projekto simbolį – skydą.
Projekto „AuGink savo kraštą” tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į įprastinius vietinės gamybos produktus, paskatinti juos rinktis šviežią, sveiką ir kokybišką maistą, labiau rūpintis savo sveikata, o kartu ir šalies ekonomine gerove. Paragavę ūkininkų pagamintų įvairių produktų ir patiekalų, Vyriausybės nariai vienbalsiai sutiko su ministre V. Baltraitiene: užaugintais šalia mūsų produktais galima tikrai pelnytai didžiuotis. Tautinio paveldo ir išskirtinės kokybės produktai – kokybiški ir švieži, užtikrina sveiką gyvenimo būdą, glaudžius bendruomeninius ryšius, skatina regionų ekonomiką. „Valstybė turėtų būti suinteresuota savo krašto visokeriopu stiprinimu. Didesnis ūkininkų produkcijos vartojimas turėtų tapti viena iš valstybės prioritetinių sričių”, – sakė ministrė V. Baltraitienė.
Projektas pabrėžia, kad kiekvienas iš mūsų galime prisidėti prie taikaus ir solidarizuojančio krašto gynimo ir auginimo – tereikia tik kiek pakoreguoti savo kasdienius įpročius. Valgydami tautinio paveldo ir išskirtinės kokybės produktus, mes galime būti sveikesnė ir ekonomiškai stipresnė visuomenė. „Į projektą „AuGink savo kraštą” norime pakviesti įsitraukti visą visuomenę, verslo struktūras, kariuomenę, švietimo įstaigas, ligonines ir kitas valstybės institucijas”, – ateities planais dalijosi ministrė.
Vietos produkcijos vartojimą skatina visos šalys, nes taip remiami ūkininkai. Žmonės ne tik sveikiau maitinasi, bet ir mažinamas neigiamas poveikis aplinkai dėl transportavimo ir pakavimo. Pasak V. Baltraitienės, valstybės valdomose įstaigose turėtų būti ypač skatinamas tokios produkcijos vartojimas. Mūsų mokiniai valgo nevisavertį maistą, nes dėl didesnės kainos jų nepasiekia šviežesni ir sveikesni ūkininkų pagaminti produktai. O ką valgo kareiviai, ligoniai, įvairių socialinių įstaigų globotiniai?
„Mes patys turime rūpintis savo šalimi ir ją stiprinti. Žemės ūkio ministerija rems visus konkrečius kitų ministerijų pasiūlymus bendradarbiauti, netgi keisti įstatymus, kad būtų sudaromos palankios sąlygos ūkininkų užaugintai produkcijai”, – pabrėžė žemės ūkio ministrė.