Rudens darbus nudirbę žemdirbiai atskubėjo švęsti

Užbaigę didžiuosius metų darbus mūsų rajono ūkininkai kartu su šeimomis penktadienio vakarą raudonu kilimu žengė į Utenos kultūros centrą. Čia buvo pagerbti nelengvą naštą nešantys kaimo žmonės, kurių kasdienybė – kiek kitokia nei miestiečių. Po nemažos pertraukos (paskutinį kartą ūkininkų šventė buvo surengta prieš pandemijos laikotarpį) žemdirbiai vėl turėjo galimybę susitikti vieni su kitais, pasidžiaugti savo darbais, pasiekimais, pasikalbėti apie slegiančius rūpesčius.


Po ketverių metų pertraukos ūkininkai vėl susirinko į jiems skirtą šventę, kurioje buvo apdovanoti konkurso „Metų ūkis“ nominantai

Prasidėjus šventiniam renginiui į sceną buvo pakviestas Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos klebonas Algis Neverauskas, kuris pašventino duoną, atneštą Utenos rajono ūkininkų sąjungos pirmininko Arūnas Svitojaus ir jo pavaduotojos Brigitos Mosiejauskės.

Žemdirbius pasveikinusiems Utenos rajono savivaldybės merui Marijui Kaukėnui ir LR Seimo nariui Edmundui Pupiniui buvo įteikta pašventinta duona.

Atsidėkodamas rajono valdžiai už paramą, pagalbą rajono ūkininkams, A. Svitojus pabrėžė, kad Aukštaitijoje ūkininkavimas – specifinis, mat nenašiose žemėse ūkininkauti sunkiau nei kituose šalies regionuose. „Aukštaitijoje daugiausia šeimos ūkių, – akcentavo jis. – Mūsų ūkininkų išauginta duona yra 8 milijardų planetos žmonių pagrindas. Jie dėkingi už tai, ką jūs darote.“

Dar vasarą Utenos rajono savivaldybės administracija kartu su Utenos rajono ūkininkų sąjunga kvietė dalyvauti fotografijų konkurse „Mažasis ūkininkas“. Sulaukta 22 dalyvių nuotraukų, kuriose mažieji ūkininkai įsiamžino dirbantys įvairius ūkio darbus, prižiūrintys naminius gyvulėlius, talkinantys savo tėvams.


Mažieji ūkininkai dalyvavo fotografijų konkurse ir pelnė prizus

Šventės metu konkurso rėmėjų įsteigtais prizais buvo apdovanoti Mykolas (2 m.), Martynas (3 m.), Kasparas (5 m.), Mėta (2 m.), Ažuolas (5 m.), Arabella, (6 m.), Gabija (6 m.), Benas (7 m.), Andrėja (11 m.), Vakarė Urtė (14 m.) ir Rytis Vėjas (10 m.), mažieji Benas ir Luknė atvykti negalėjo.

Iš gausaus būrio vaikų konkurso pirmos vietos nugalėtoja paskelbta Arabella, surinkusi net 256 balsus.

Dėmesio buvo skirta ir rajono ūkininkams. Konkurso „Metų ūkis“ vertinimo darbo grupės pirmininkas Utenos rajono savivaldybės vicemeras Rimantas Dijokas kalbėjo, kad paskutinį kartą konkurso „Metų ūkis“ nugalėtojai buvo renkami ir apdovanojami prieš pandemijos laikotarpį.

Po ketverių metų tradicija pagerbti ūkininkus buvo vėl atgaivinta ir įsteigtos nominacijos. Užduotis atrinkti iš geriausių geriausius, anot R. Dijoko, komisijai buvo išties nelengva. „Važinėjant po ūkius ir lankant ūkininkus, išties daugelis jų stebino. Štai rajone turime bičių ūkį, kuris bene didžiausias ne tik Aukštaitijoje, galbūt ir šalyje. Nustebino, kad yra ir vynuogynus puoselėjančių žmonių. Šis verslas prieš 10–20 metų Lietuvoje buvo neįsivaizduojamas. Taip pat matėme daug jaunų žmonių, kurių akyse spindi meilė savo kraštui, noras dirbti“, – sakė vicemeras, prieš pakviesdamas ūkininkus, kuriems įteikti garbingi apdovanojimai.

Konkurso ,,Metų ūkis“ nugalėtojai

I vieta – Gražina ir Gediminas SKARDŽIAI (įteikta mero padėka, Utenos rajono savivaldybės įsteigtas piniginis prizas (3 000 eurų), ąžuolinė atminimo lenta, svečių ir rėmėjų dovanos).

II vieta – Kristina ir Mindaugas KINDERIAI (įteikta mero padėka, Utenos rajono savivaldybės įsteigtas piniginis prizas (2 000 eurų), svečių ir rėmėjų dovanos).

III vieta – Aurelijus GALIAUSKAS (įteikta mero padėka, Utenos rajono savivaldybės įsteigtas piniginis prizas (1 000 eurų), svečių ir rėmėjų dovanos).

Utenos rajono savivaldybės padėkos, bendrovės „Biovela-Utenos mėsa“, UAB ,,Rokiškio pieno gamyba“ dovanos įteiktos šiems ūkininkams:

  • Aidui STREIŽIUI už darbštumą ir atsakingumą kuriant ir puoselėjant vynuogyninkystės ūkį bei aktyvią ūkio veiklos sklaidą;
  • Sandrai ir Gediminui GUŽIAMS už sėkmingą ekologinio gyvulininkystės ūkio kūrimą, puoselėjimą ir plėtrą;
  • Laimai ir Romui KASILIAUSKAMS už ilgametį ūkininkavimą ir neblėstančią energiją bei darbštumą, puoselėjant pienininkystės ūkį;
  • Leonardui RINKEVIČIUI už iniciatyvumą ir bendruomeniškumą, organizuojant įvairias veiklas ūkyje bei aktyvų dalyvavimą viešuosiuose renginiuose.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas