Utenoje – vėl rinkimų kuriozai

Perskaičiavus rinkėjų balsus Utenos vienmandatėje apygardoje paaiškėjo, kad antrajame Seimo rinkimų ture nebelieka Gintauto Palucko. Remiantis naujausiais skaičiavimais, antroje vietoje buvęs G. Paluckas užleido vietą Edmundui Pupiniui, kuris patenka į antrąjį rinkimų turą.

Pasibaigus pirmajam Seimo rinkimų turui ir suskaičiavus uteniškių balsus, daugiausia jų surinko G. Paluckas ir Vitalijus Šeršniovas, o E. Pupinis liko trečioje vietoje (jį aplenkė G. Paluckas).
Dėl mažo skirtumo tarp antros ir trečios vietų laimėtojų balsai pirmadienio vakarą Utenoje buvo perskaičuojami.
Kaip teigė Utenos rinkimų apygardos pirmininkė Renata Naruševičienė, pirmadienį 18 val. rinkėjų balsai buvo perskaičiuojami. Balsus skaičiavo 13 komisijos narių. „Tai tikrai nuovargio klaidos. Juk sekmadienį apylinkės dirbo nuo 6.30 val., o rinkėjų balsai skaičiuojami labai ilgai. Iš paskutinės apylinkės rezultatų sulaukėme maždaug prieš 4 val. ryte. Vienoje apylinkėje balsai buvo suskaičiuoti teisingai, tačiau vedant duomenis į VRK informacinę sistemą buvo sumaišyti E. Pupinio ir Eimanto Puodžiuko balsai“, – kalbėjo R. Naruševičienė.
Paprašyta įvardyti apylinkes, kuriose buvo pateikti klaidingi duomenys, pirmininkė sakė neturinti ko slėpti – apmaudi klaida įsivėlė Taikos apylinkėje, taip pat Saldutiškio apylinkėje protokole buvo sumaišyti E. Pupinio ir E. Puodžiuko balsai. Ąžuolijos apylinkėje keli balsai irgi buvo patekę ne į tą krūvą.
Perskaičiavus balsavimo biuletenius, trečioje vietoje likusiam G. Paluckui (Lietuvos socialdemokratų partija) pritrūko 126 rinkėjų balsų, kurie užtikrintų jo patekimą į antrąjį rinkimų turą.
Primename, kad rinkimų scenarijus Utenoje kartojasi ir rinkėjų balsai perskaičiavimai antrą kartą. Prieš ketverius metus Seimo rinkimų metu antrajame rinkimų ture G. Palucko ir E. Pupinio rezultatai buvo visiškai lygūs: abu surinko po 7 075 balsus. Toks precedento neturintis atvejis Lietuvoje buvo pirmas, o perskaičiavus balsus tąsyk rinkimus vos šešių balsų persvara laimėjo E. Pupinis.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas