Mergaites pamėgti futbolą skatina „Playmakers“ kampanija

Pritraukiant į futbolą mergaites, jau trečius metus vyksta „Playmakers“ kampanija, kurią remia Europos futbolo asociacija. Du šio projekto centrai įsikūrę ir mūsų mieste.

Projektu „Playmakers“ mergaites į futbolą stengiamasi įtraukti palaipsniui, žaidimo forma. Nuotr. iš LFF archyvo

Veikia du projekto centrai

„Playmakers“ kampanijos tikslas – į futbolą įtraukti 5–8 metų mergaites, tam pasitelkiant „Disney“ herojų pasakojamas istorijas bei nuotykius. Šiuo metu vyksta mergaičių registracija į Lietuvoje veikiančius „Playmakers“ centrus. Du iš 31 šalyje veikiančio centro įsikūrę Mažeikiuose, tai futbolo klubas „Atmosfera“ ir lopšelis-darželis „Delfinas“.

„Playmakers“ užsiėmimų procesas yra organizuojamas pagal „Disney“ filmų „Ledo šalis 2“, „Nerealieji 2“, „Vajana“, „Encanto“ herojų istorijas, o artimiausiu metu jį papildys filmas „Išvirkščias pasaulis 2“.

Pirmose treniruočių sesijose didžiausias dėmesys yra skiriamas mergaičių pasitikėjimui didinti bei skatinti atviresnį bendravimą, o vėliau įtraukiami ir futbolo elementai. Ir vis tik labiausiai akcentuojamas fizinės veiklos smagumas.

Supažindina lengva forma

Registracija į šiuos centrus atvira visoms 5–8 metų mergaitėms, tėvai ir globėjai jau kviečiami pildyti anketas.

Lopšelyje-darželyje „Delfinas“ projektą koordinavęs treneris Ramūnas Daubaris „Santarvei“ sakė: „Šį projektą jau vykdėme pavasarį, dabar jis tik atnaujinamas. Buvo įdomu: per žaidimus, per animacinius filmus mergaites supažindinome su futbolu. Aštuonių užsiėmimų metu į judėjimą mergaitės buvo įtraukiamos lengva forma. Iš pradžių kamuoliuką pamėto rankomis, paskui pavaro kojomis.“

Kalbėdamas apie projekto naudą, mažeikiškis futbolo specialistas pažymėjo, kad tai buvo labiau socialinių įgūdžių lavinimas, kada skatinama vaizduotė bei kūryba. Žiūrimi minėti filmai, aptariamos herojų galios, vaikams pateikiamos užduotys ir per socialinę veiklą priartinama prie šios sporto šakos.

Kelia aukštus tikslus

„FK Atmosfera“ techninis direktorius Evaldas Razulis pažymėjo, kad įsijungti į šį projektą buvo būtinybė – pažangūs šalies futbolo klubai privalo turėti mergaičių komandas.

„Kartus su treneriu Andriumi Paleičiku vykome į tam skirtus kursus, prieš gerą pusmetį subūrėme pačių jauniausių mažeikiškių mergaičių futbolininkių grupę, į pagalbą atėjo dar vienas treneris Denisas Stankus. Tikimės, kad šiuo projektu į mūsų gretas pavyks pritraukti dar daugiau mergaičių. Mūsų tikslas toks, kad po metų futbolą klube žaistų apie penkiasdešimt mergaičių“, – sakė E. Razulis.

Projekto socialinę ir sportinę misiją įvardijo Lietuvos masinio futbolo projektų vadovė Greta Valikonienė: „Pastebime, kad vaikų žemas sportiškumas tapo aktualia visuomenės problema. Šis projektas prisideda paskatindamas mergaites įsitraukti į aktyvias sporto veiklas. Tai nebus tiesiog kamuolio spardymas, o nuolatinis judėjimas ir sportiniai įgūdžiai, prisidedantys prie sveikos gyvensenos. Smagu yra pasižiūrėti animacinius filmus ir herojų istorijas, o „Playmakers“ projekto dėka mergaitės pačios gali įsikūnyti į tuos vaidmenis.“

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas