Elektrėnuose – „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ triumfas

Trečią kartą šį sezoną „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ lenktynininkai triumfuoja Lietuvos automobilių ralio čempionato komandinėje įskaitoje. Ant nugalėtojų pakylos jie kilo po Elektrėnų etapo.


Į finišą skuba antrą vietą savo klasėje iškovojęs Mariaus Vėgėlės ir Renaldo Gegužinsko ekipažas. Nuotr. iš komandos archyvo

Išvengė avarijų

Dvi praėjusio savaitgalio dienas Elektrėnų, Trakų ir Kaišiadorių apylinkėse šimtas ekipažų varžėsi penktajame čempionato etape „Berner Rally Elektrėnai“. Tarp kitų dalyvių į startą stojo penki „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ ekipažai. Visi jie sėkmingai važiavo devynis greičio ruožus ir baigė varžybas.

Savo klasėje pirmą vietą iškovojo Lino Vaškio ir Lauryno Paškevičiaus ekipažas, važiavęs automobiliu „Škoda Fabia“, o taip pat – automobiliu „Peugeot 208“ lenktyniavę Aras Kvedaras ir Karolis Gedgaudas.

Antrą vietą savo klasėje pelnė Marius Vėgėlė ir Renaldas Gegužinskas, treti buvo Ramūnas ir Titas Čapkauskai. Abu šie ekipažai varžėsi automobiliais „Mitsubishi Lancer“.

Penkti savo klasėje ir penkti bendroje įskaitoje liko automobiliu „Škoda Fabia“ važiavę Nedas Radišauskas ir Justas Vičiūnas.

Laukia paskutinis etapas

Elektrėnų etape mažeikiškiai 14 taškų aplenkė jiems ant kulnų čempionate lipančią „Viada Multi FX“ ir šiuo metu pirmauja čempionate.

„Elektrėnų ralyje buvo devyni greičio ruožai – aštuoni žvyriniai ir vienas miesto gatvėmis. Šį kartą avarijų pavyko išvengti. Gal padėjo tai, kad greičio ruožų trasa buvo beveik akmenuota: dvi savaitės be lietaus, pats kelias tapo „kietas“, o dulkes nupūtė vėjas“, – „Santarvei“ sakė „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ komandos vadovas Vitalijus Plastininas.

Komanda ruošiasi paskutiniam startui Lietuvoje šį sezoną – „Samsonas Rally Utena“ etapui, jis vyks rugsėjo 27–28 d. Utenoje. Nors atotrūkis nuo antros vietos yra gana solidus, tačiau, anot V. Plastinino, automobilių ralis nenuspėjamas. Kokią vietą užims komanda, paaiškės tik po paskutinių važiavimų.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas