Turgaus prekystaliai lūžta nuo daržo ir miško gėrybių

Vasara perkopė į antrą pusę, todėl turguose ant prekystalių pats derliaus gausumas. Prekiaujama visokiausiomis daržovėmis, uogomis, grybais, prieskoninėmis žolelėmis ir kitomis gėrybėmis. „Utenos diena“ apsilankė Utenos turguje pasidomėti šios vasaros derliumi, kainomis bei paklausa.

Į Utenos turgų – iš Švenčionėlių

Voveraitėmis prekiaujanti jauna moteris vardu Eglė į Utenos turgų atvyksta iš Švenčionėlių. Grybus ji renka Labanoro miškuose, mat tik ten, kaip pati sakė, randa gausybę voveraičių.

„Patys renkame ir uogas, ir grybus. Tai mūsų šeimos biznis. Pasiimame vaikus kartu, turime gerų draugų, kurie mums padeda grybauti ir uogauti. Vieną dieną grybaujame, o kitą – gėrybes vežame į turgų. Ne taip seniai prekiavome ir baravykais, jų dar nedaug, bet jau prasideda“, – pasakojo prekeivė iš Švenčionėlių.

Litrą voveraičių Eglė parduoda už tris eurus, o už litrą mėlynių prašo penkių.

„Šiemet nušalo mėlynių žiedeliai, juos nušaldė pavasarį iškritęs sniegas. Dėl to miškuose, kur sausiau, mėlynių mažai, bet raistuose, drėgnesnėse vietose jų yra“, – tikino moteris.

Prekiauti į Utenos turgų pašnekovė atvyksta todėl, kad Švenčionėliuose miško gėrybės nėra paklausios tarp pirkėjų, mat ten gyvenantys žmonės patys jų prisirenka.

Kalbintos moters teigimu, šiemet pirkėjai uogų, grybų perka mažiau nei praėjusiais metais ir neretai pasidomi, ar mėlynės yra rinktos rankomis.

Visą straipsnį skaitykite penktadienio laikraštyje „Utenos diena“.

Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas