Utenoje bus steigiamas naujas pramonės parkas, kuriame planuojama sukurti daugiau kaip 300 darbo vietų

Vyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui Utenoje steigti pramonės parką ir, atsižvelgiant į jo reikšmę regionui, projektui suteikti valstybei svarbaus projekto statusą. 

„Šiuo metu Utenos regione neturime teritorijos, skirtos gamybos ir paslaugų vystymui, todėl nėra galimybės maksimaliai išnaudoti turimą potencialą ir pritraukti investicijų. Įgyvendinus projektą, planuojama sukurti apie 310 naujų darbo vietų ir pritraukti 53,2 mln. eurų. Taip padidinsime regiono patrauklumą“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

20,5 ha Utenos pramonės parkas bus steigiamas savivaldybei priklausančiuose valstybinės žemės sklypuose. Įgyvendinus projektą, numatoma teikti intensyvesnę paramą smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai, pritaikyti esamą infrastruktūrą užsienio ir vietos investuotojų poreikiams.

„Parengus teritoriją, atsivers galimybės į regioną pritraukti naujų vietos ir užsienio investuotojų, skatinti pramonės įmonių kūrimąsi ir plėtrą Utenos regione. Čia taip pat galės kurtis pažangių technologijų gamybos ir paslaugų sektoriaus įmonės“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis. 

Utenos pramonės parko teritorijai reikalinga infrastruktūra bus vystoma savivaldybės biudžeto, valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos paramos lėšomis.

„Pagaliau bendromis savivaldybės ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pastangomis išjudinome ir šį strateginį Utenos kraštui klausimą. Pramonės parkas Utenoje jau seniai galėjo būti įrengtas, bet įvairios aplinkybės to neleido padaryti. Pramonės parko įkūrimas savaime dar nereiškia investicijų, todėl laukia nemažai parengiamųjų darbų. Turėsime atlikti įvairias technines procedūras, viešojo konkurso būdu atrinkti operatorių, kuris kuruos naująjį pramonės parką. Reikės savivaldybės, valstybės, ES lėšomis sutvarkyti ir pritaikyti šią teritoriją investuotojams. Tuomet 20,47 ha dydžio Utenos miesto teritorija taps patraukli norintiems statyti naujas gamyklas, o tai sukurs naujų darbo vietų uteniškiams“, – teigė Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas.

„Labai geros žinios: Utenos pramonės parkui – žalia šviesa iš Vyriausybės. Šiandien Vyriausybė Utenos pramonės parką pripažino valstybei svarbiu projektu. Tai reiškia, kad Utenoje (Ribnikų, Aukštaičių, Pramonės gatvėse) bus įsteigtas naujas 20,45 ha pramonės parkas, kuriame bus kuriamos naujos darbo vietos, pritraukiamos vietos ir užsienio investicijos.

Numatoma, kad pramonės parke bus sukurta ne mažiau kaip 310 naujų ilgalaikių darbo vietų, o pritrauktų privačių kapitalo investicijų vertė sudarys ne mažiau kaip 53,2 mln. eurų“, – džiugiomis žiniomis pasidalijo ir LR Seimo narys Edmundas Pupinis.

Numatoma, kad, šiame pramonės parke sukūrus naujų darbo vietų, iki 2039 metų į valstybės biudžetą papildomai pateks 16,3 mln. eurų įplaukų dėl sumokamo gyventojų pajamų mokesčio ir 17,3 mln. eurų valstybinio socialinio draudimo įmokų.

Projektas bus pradėtas įgyvendinti, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai sudarius sutartį su Utenos rajono savivaldybės administracija dėl pramonės parko plėtros planų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir „Utenos dienos“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas