Naujosios švietimo bendruomenės vedlės D. Guzienės gyvenime netrūko staigių posūkių

Buvusiam Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Romualdui Kraulišui palikus šį postą jo vietą vasario mėnesį užėmė naujoji švietimo bendruomenės vedlė rokiškietė Diana Guzienė. Ji prisipažino, kad šiose pareigose jaučiasi stipri, Utenos švietimo bendruomenė ją priėmė šiltai, tad tiki, jog pavyks tęsti pradėtus darbus ir imtis naujų veiklų.


Naujoji Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Diana Guzienė prisipažino, kad mėgaujasi kelionėmis

Jūs šiame poste dirbate tris mėnesius – tai laikotarpis, skirtas adaptuotis naujose pareigose ir pradėti naujus darbus. Papasakokite, kaip praėjo pirmieji mėnesiai?

Adaptacija – labai lengva. Nuolat vadovaujuosi principu mokytis greitai. Pati situacija neleidžia delsti, nes yra problemų, kurias reikia spręsti. Informaciją tenka rinktis ypač greitai. Labai džiaugiuosi, kad rajono savivaldybės administracijoje dirba geranoriški specialistai, skyrių vedėjai, todėl visąlaik jaučiuosi drąsiai tuomet, kai reikia klausti, pasikonsultuoti. Geriausias būdas susipažinti su rajono ugdymo įstaigomis – pirmiausia aplankyti jas, susipažinti su švietimo bendruomene gyvai.

Nebuvo jokios baimės pradėti dirbti Utenos rajone. Mano vadovavimo patirtis prasidėjo gimnazijoje, kuriai vadovavo ilgametis didelį autoritetą turintis žmogus. O kitoje gimnazijoje taip pat pakeičiau ilgametį vadovą. Niekuomet nereikia savęs lyginti su kitais. Mes visi esame skirtingi, tą patį darbą galime atlikti skirtingais būdais. Kiekvienas dirbame taip, kaip mums atrodo geriausia ir efektyviausia. Juk dirbi ne vienas, o tarp žmonių, su kuriais yra svarbiausia tartis ir daug kalbėtis. Tiek su bendruomene, tiek su valdžios atstovais mes daug kalbamės, generuojame idėjas ir priimame sprendimus.

Visą interviu skaitykite penktadienio laikraštyje „Utenos diena“.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas