13 paprastų būdų sutaupyti keliaujant automobiliu

Kelionės automobiliu – tai nuostabi pramoga. Nėra nieko geriau, nei plačiai atverti automobilio langus, klausytis mėgstamos muzikos, dainuoti dainas ir važiuoti vaizdingu maršrutu. O patyrę keliautojai žino, kad kelionės automobiliu gali padėti sutaupyti daug pinigų, ypač jei elgiamasi apgalvotai ir strategiškai.

Nors degalų kainos pakilo, žmonės vis dar nori leistis į keliones automobiliu. Kita vertus, degalai nėra vienintelės išlaidos, kurios gali apkarpyti jūsų biudžetą. Todėl pateikiame jums 13 paprastų patarimų, kaip automobiliu galite keliauti daug pigiau.

1. Kruopščiai suplanuokite maršrutą

Maršrutui planuoti naudokite GPS programėlę. Taip galėsite iš anksto suplanuoti lankytinas stoteles ir prireikus galėsite pasirinkti tiesiausią maršrutą. Kai žinosite bendrą atstumą, į kurį įtraukti apvažiavimai, galėsite gerokai tiksliau apskaičiuoti degalų sąnaudas.

2. Prieš išvykdami patikrinkite savo transporto priemonę

Viduryje kelio sugedęs automobilis gali sugadinti jūsų kelionę. Tai taip pat paprastai nulemia didžiules papildomas išlaidas, nes gali tekti sumokėti už pagalbą kelyje ir padengti papildomas išlaidas, reikalingas transporto priemonės remontui.

Taigi, prieš išvykdami į kelionę, automobilį patikrinkite profesionaliame autoservise, kartu nepamiršdami papildyti stiklų plovimo skysčio. Patikimą autoservisą visuomet galite surasti pasinaudoję „carOne“ mobiliąją programėle, tokiu būdu išvengdami bereikalingai didelių laiko sąnaudų.

3. Suraskite pigiausią kurą siūlančias degalines

Jei leidžiatės į kelionę automobiliu, turite atminti, kad labai neekonomiška važiuoti dešimtis papildomų kilometrų vien tam, kad surastumėte pigiausią kurą siūlančią degalinę. Vietoj to pasinaudokite savo išmaniuoju telefonu ir suraskite netoliese esančią degalinę, kurioje siūlomos pakankamai mažos kainos.

Tai padaryti padeda ne viena išmanioji programėlė, kurią prieš kelionę galite atsisiųsti į savo išmanųjį telefoną.

4. Nustatykite biudžetą

Iš anksto nustatydami ribas, kiek galite išleisti nakvynei, maistui, degalams ir pramogoms, išvengsite pernelyg didelių kelionės išlaidų.

Pradėkite nuo apgyvendinimo išlaidų, nes tai greičiausiai bus didžiausios jūsų išlaidos, tuomet, be kita ko, įskaičiuokite maitinimo, degalų ir keliavimo į lankytinas vietas kainą.

5. Apibrėžkite savo maršrutą

Išklydimas iš kelio yra tikrų tikriausias degalų (ir, žinoma, pinigų) švaistymas. Prieš leisdamiesi į kelią tiesiog peržiūrėkite maršrutą ir sumažinkite tikimybę, kad nepastebėsite posūkio ar įvažiuosite į neteisingą kelią.

Galite iš anksto suplanuoti kelionę naudodamiesi internetinėmis automobilio degalų skaičiuoklėmis, kad rastumėte ekonomiškus maršrutus ir tiksliai žinotumėte, kiek galite tikėtis išleisti degalams.

6. Susipažinkite su kelių mokesčiais

Kartais trumpiausias kelias pasiekti kelionės tikslą yra važiuoti brangiais mokamais keliais. Būtent todėl turėtumėte pasidomėti ar yra alternatyvus maršrutas, kuris leistų išvengti rinkliavų ir per daug nenukrypti nuo kelio. „Google Maps“ ir kitos navigacijos programėlės įspėja, jei jų rekomenduojamuose maršrutuose yra mokamų kelių.

Taip pat galite naudoti kelių mokesčių skaičiuoklės programėles, kad apskaičiuotumėte kelių mokesčius, kuriuos jus gali reikėti sumokėti savo kelionės maršrute. Tokiu būdu galėsite būti tinkamai pasiruošę.

7. Iš anksto užsisakykite nakvynę

Iš anksto rezervuodami nakvynę sutaupysite nemažai pinigų ir galėsite būti daug ramesni. Be to, jei nakvynės ieškosite dar prieš išvykdami į kelionę automobiliu, galite nesunkiai surasti įvairių nuolaidų ir pasinaudoti viešbučių taikomomis akcijomis.

8. Su savimi turėkite užkandžių

Prieš leisdamiesi į kelią nepamirškite su savimi pasiimti užkandžių, kurie padės lengviau atlaikyti ilgą kelionę. Supjaustytos šviežios daržovės, sumuštiniai, sūriai, vaisiai, riešutai ir panašūs užkandžiai – nuostabus būdas įveikti alkį. Be to, tokiu būdu galėsite daugiau sutaupyti. Žinoma, vertėtų pasiimti ir daugiau negendančių maisto produktų bei vandens.

9. Patikrinkite padangas

Prieš kiekvieną ilgesnę kelionę automobiliu skirkite kelias minutes padangų slėgiui patikrinti. Nepakankamai pripūstos padangos gali gerokai padidinti automobilio degalų sąnaudas ir sumažinti nuvažiuojamą atstumą.

Žema oro temperatūra dar labiau padidina šią problemą: padangų slėgis gali reikšmingai sumažėti, kai temperatūra nukrenta 10 laipsnių. Būtinai laikykitės automobilio gamintojo nurodymų, kiek tiksliai oro reikia jūsų transporto priemonės padangoms.

10. Neimkite pernelyg daug daiktų

Vienas iš keliavimo automobiliu privalumų, lyginant su kelionėmis lėktuvu, yra tai, jog nereikia priimti tiek daug sunkių sprendimų dėl su savimi pasiimamų daiktų arba mokėti už pernelyg sunkų bagažą.

Tačiau nepasiduokite pagundai su savimi pasiimti per daug daiktų, kuriais užpildytumėte visą automobilio bagažinę. Kuo sunkesnis jūsų automobilis, tuo didesnės degalų sąnaudos.

11. Nepamirškite apie stovyklavimo galimybę

Stovyklavimas nustatytose maršruto vietose gali padėti sutaupyti daugiau pinigų ir tapti įdomia patirtimi jūsų visai šeimai. Be kita ko, susipakuokite palapinę ir miegmaišius bei apsilankykite internete, kad surastumėte daugiau informacijos apie stovyklaviečių taikomas sąlygas, kainas ir siūlomas papildomas paslaugas.

12. Neviršykite greičio

Dauguma automobilių efektyviausiai naudoja degalus važiuodami pastoviu 90 kilometrų per valandą greičiu. Jei padidinsite greitį, pavyzdžiui, iki 130 kilometrų per valandą, važiuosite 28 % mažesniu nei optimalus degalų naudojimas efektyvumas, jau nekalbant apie riziką gauti baudą, jei būsite sustabdyti. Stenkitės neskubėti ir mėgaukitės kelione!

13. Patikrinkite savo automobilio draudimo polisą

Jei planuojate savo automobiliu keliauti už Lietuvos ribų, susisiekite su savo draudimo bendrove, kad įsitikintumėte, jog jūsų automobilis yra tinkamai apdraustas, ir sužinotumėte savo automobilio draudimo poliso apribojimus.

Leiskitės į kelią ir patirkite nepamirštamų įspūdžių

Laikydamiesi šių patarimų, galite sutaupyti nemažai pinigų artėjančios kelionės automobiliu metu ir kartu turėsite daugiau pinigų smagioms pramogoms, pavyzdžiui, netikėtoms lankytinoms vietoms kelyje ir suvenyrams. Tad nepamirškite, ką perskaitėte, ir pradėkite ruoštis į kelią!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas