Utenoje bus dar vienas parkas

Ketvirtadienį, birželio 28 dieną, Utenos rajono savivaldybėje projekto vadovas Vainius Pilkauskas ir UAB „Želdynai“ projekto rengėjas Regimantas Pilkauskas pristatė želdynų teritorijos formavimo ir kraštovaizdžio būklės gerinimo Vyžuonaičio parke projektą. Pristatyme dalyvavo Utenos rajono savivaldybės vadovai, projekto organizatoriai Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo skyriaus specialistai, gyventojai, žiniasklaidos atstovai.

Projektas „Želdynų teritorijos (Vyžuonaičio ir Rašės parkų) formavimas ir kraštovaizdžio būklės gerinimas Utenos mieste” vykdomas naudojantis Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų teikiama parama. Kaip aiškino projekto rengėjai, jo tikslas – želdynų teritorijos išvystymas, išlaikant natūralų teritorijos charakterį ir ją pritaikant gyventojų pažinimui bei poilsiui, kraštovaizdžio vertybių būklės gerinimas, miestui būdingos ežero pakrantės ekosistemos išsaugojimas. Kaip jau buvo ne kartą rašyta, įgyvendinus projektą, aplink ežerą bus nutiesti takai, pastatyti suoliukai, iškirsti menkaverčiai želdynai, įrengtos vaikų žaidimų ir poilsio aikštelės. Per pietvakarinę ežero pakrantę, tiksliau – per vandenį, nusidrieks 60 m ilgio pontoninis medinis takas, kuriuo einant bus galima pasigrožėti ežero krantais, augalais. Rytinėje pusėje esančiame šlaite bus įrengta terasa, nutiesti takai su nišomis suolams, nuo individualių namų kvartalo iki paplūdimio bus įrengti laiptai. Taip bus sukurta ramaus poilsio zona su nuostabiu ežero vaizdu.

Kitoje ežero pusėje išliks gyventojų pamėgta senoji maudymosi vieta. Vakarinėje ežero pusėje numatyta vieta vaikų žaidimų aikštelei. Pietinę parko dalį numatoma palikti artimą natūraliai, ten bus nutiestas takas, kuris apjungs kitus, sudarysiančius tikrą takų žiedą aplink ežerą. Minėtas takų žiedas neabejotinai bus maloni vieta pasivaikščioti, pasportuoti ir pailsėti.
Kaip paaiškėjo per pristatymą, darbai Vyžuonaičio ežero pakrantėse turėtų prasidėti dar šią vasarą, o jų pabaiga numatyta kitais metais.
Pristatyme dalyvavę gyventojai domėjosi medžių, augančių aplink ežerą, likimu, galimybe juos išsaugoti, nerimavo dėl terasos su laiptais rytinėje pusėje įrengimo bei grėsmės nuslinkti minėtam šlaitui, ant kurio bus įrengta terasa, klausė apie galimybes privažiuoti prie terasos.
„Sutvarkius Vyžuonaičio ežero pakrantes, gyventojams atsivers plačios galimybės, – sakė Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. – Taku aplink ežerą bus galima pasiekti ne tik atokias ežero pakrantes: gyventojai turės puikų priėjimą prie savo kiemų. Takas atliks įvairias funkcijas: juo bus galima ir ramiai pasivaikščioti, ir patogiai pasiekti savo namus.”

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas