Reikės
200 g sviesto, 5 kiaušinių, 180 g cukraus, 150 g jogurto, 4 šaukštų miltų, šaukštelio kepimo miltelių, šaukšto kakavos, 500 g varškės, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų krakmolo, 150 g aguonų, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, 10 g kapotų migdolų.
Gaminimas:
sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, dėkite jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo. Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta. Varškę sumaišykite su citrinos sultimis, krakmolu, aguonomis ir vaniliniu cukrumi. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Supilkite visą šviesią tešlą. Supilkite pusę varškės masės. Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus. Neskubėdami supilkite likusią varškės masę, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min.