Prancūziškas desertas

Reikės: 5 abrikosų, 5 braškių (abrikosus ir braškes galima keisti kitais mėgiamais vaisiais ir uogomis: obuoliais, persikais, kriaušėmis, slyvomis ir t. t.) 3/4 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės grietinėlės, 3 didelių kiaušinių, 1/2 stiklinės miltų, 3 v. š. brendžio (nebūtina), 4 v. š. cukraus (galima keisti klevų sirupu), kelių lašų vanilės ekstrakto, šaukšto cukraus pudros dekorui, sviesto formai ištepti.

Gaminimas: Abrikosus ir braškes supjaustome pusiau ir sudedame į sviestu išteptą kepimo formą. Atidedame į šalį. Dubenyje išplakame kiaušinį, pieną, grietinėlę, vanilę ir brendį. Taip pat supilame klevų sirupą, jeigu juo keičiame cukrų. Beriame cukrų, miltus, druską. Išplakame, kad neliktų gumuliukų. Gautą masę supilame į kepimo formą. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę 30–35 min. Pudrą beriame tik tada, kaip pyragas atvėsta.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Sponsored Video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas