Reikės: lašišos filė, geros saujos šviežio baziliko lapelių, saujos kedro riešutų, 2 česnako skiltelių, 50-60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, saujos tarkuoto Parmezano sūrio, žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
1. Kedro riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje ir beriame į molinį dubenėlį.
2. Į tą patį dubenėlį dedame baziliko lapelius, tarkuotą Parmezaną, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
3. Dubenėlio turinį kantriai triname medine mentele, kol visi ingredientai susmulkinami. Na o jeigu neturime laiko.. ar kantrybės :), viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
4. Kiekvieną lašišos gabalėlį dedame į atskirą foliją odele į apačią, viršų aptepame storoku Pesto padažo sluoksniu ir užliejame trupučiu alyvuogių aliejaus.
5. Folijos kraštus užspaudžiame viršuje, dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.