Reikės
500 g miltų, 250 g sviesto, 4 kiaušinių, 100 g grietinės, druskos, 600 g varškės, mairūno pagal skonį.
Gaminimas:
miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su žiupsneliu druskos. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, du kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnu. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus suvyniodami virvele. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 30 min. 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.