5 patarimai, kurie padės Jums tapti laisvai samdomu specialistu

Darbas sau visada atrodė kaip siekiamybė, kurią norėtųsi išbandyti? Siūlome Jums kuo skubiau imti galimybes į savo rankas, kadangi šiuo metu dėl skaitmeninio pasaulio galimybių – dirbti laisvai samdomu specialistu yra tikrai gana paprasta.

Ir svarbiausia, kad tuo užsiimti gali kiekvienas, kuris išmano tam tikrą sferą. Nuo skaitmeninio marketingo iki mezginių, nuo lipdomų puodynių iki IT specialisto duonos.
Jeigu Jus domina darbas su individualios veiklos pažyma – susipažinkite su Rūtos patirtimi, kadangi ji maitina  freelancerę (aut. pats. laisvai dirbantis specialistas) jau daugiau nei 8-erius metus.

1 patarimas – veiklos įteisinimas.

Natūralu, kad veiklos pradžioje norisi kuo daugiau uždirbti, kad pavyktų bent jau išlaikyti finansinį balansą. Juk kai kuriems reikia pirkti nemažai įrangos. Visgi, bet kokia veikla pirmiausia pradedama darbo įteisinimu.
VMI siūlo rinktis darbą pagal individualios veiklos pažymą arba darbą pagal verslo liudijimą. Dažniausiai pažyma veiklos pradžioje pasiteisina labiau, kadangi mokesčiai mokami tik nuo pajamų. Žinoma išskyrus PSD, kur jau yra kiti niuansai. Nepamirškite, kad yra labai daug įvairių programų, kurios padeda paprasčiau vesti buhalteriją, galiausiai, VMI, Sodros darbuotojai labai maloniai konsultuoja, tad verta susižinoti kas ir kaip, o tik tada imtis veiklos.

2 patarimas – naudokitės programomis bei sistemomis.

Taip pat siūlau plačiau domėtis sistemomis, kurios gali padėti Jums bet kokius darbus optimizuoti.
Jeigu reikalingas greitas ir tikslus buhalterijos vedimas – geriausias pasirinkimas yra sąskaita123. Jeigu pats prižiūrėsite savo socialinius tinklus – gera pagalba greitam maketui yra Canva. Taip pat yra labai daug programėlių, kurios padeda paprasčiau planuoti darbus, fiksuoti juos, pavyzdžiui, Trello. Tiesiog noriu pasakyti, kad šiuo metu internete galima rasti labai daug nemokamos arba pigiai kainuojančios pagalbos, kuri padeda efektyviai atlikti pašalinius darbus ir susikoncentruoti ties savo veiklos puoselėjimu. Tereikia ją rasti ir pasinaudoti.

3 patarimas – nenerkite visa galva į naują veiklą.

Kai kurie pradėdami naują veiklą atiduoda save visą, kvėpuoja nauja veikla, nebenori nieko kito daryti, tik pradėti savo verslą. Žinoma, kai kuriais atvejais tai gali būti visai neblogas pasirinkimas. Ypač tiems, kurie yra maksimalistai-darboholikai. Visgi, jeigu nesate finansiškai labai stabiliai ant kojų – tokiu atveju geriausia bent jau pusę etato dirbti pagal darbo sutartį, o likusį laiką skirti veiklos puoselėjimui. Tokiu atveju būsite stabilesni, jausitės kur kas ramiau, bus mažiau baimės ir galbūt tai paskatins priimti ryžtingus sprendimus, kurie galiausiai bus naudingi Jūsų veiklai.

4 patarimas – darbo proceso optimizavimas.

Jeigu iki šiol visada dirbote pagal darbo sutartį – tuomet dažniausiai gaudavote konkrečias užduotis, kurias reikia atlikti iki tam tikros datos. Viskas buvo gana aišku.
Pradėjus dirbti sau reikia kur kas daugiau dėmesio skirti darbo procesų optimizavimui. Juk dažniausiai tenka vienu metu aptarnauti net kelis klientus, o, žinoma, kiekvienas jų teigs, kad jam reikia greičiau, pigiau, geriau. Tokiu atveju taip pat siūlau naudotis įvairiomis programėlėmis, kurios padeda paprasčiau optimizuoti darbus.
Taip pat siūlau rašytis: kam, kada ir kaip. Gali atrodyti, kad viską atsiminti bus paprasta, tačiau galiausiai tenka pasimesti informacijos jūroje ir veltui sugaištama daug laiko bandant suprasti kam ir ką bei kaip reikėjo padaryti.

5 patarimas – nugalėkite baimę.

Daugeliui veiklos pradžioje kyla labai daug baimių. Ar pavyks finansiškai būti stabiliu? Ar rasiu klientų? Ar klientai liks patenkinti mano darbu? Tokie klausimai yra visiškai suprantami ir, deja, niekas negali į juos atsakyti. Tik praktika bei patirtis. Visgi, mano patarimas yra dirbti nuoširdžiai, daug ir gerai. Tuomet visi liks patenkinti ir tuo pačiu jūs visada turėsite darbo. Nugalėkite baimę, kadangi ji trukdo Jums siekti daugiau.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas