Abiturientai gali pasitikrinti matematikos žinias

Balandžio 12–13 dienomis visi abiturientai, kurie pasirinko laikyti matematikos valstybinį brandos egzaminą, gali nuotoliniu būdu dalyvauti elektroniniame nuotoliniame matematikos žinių patikrinime. Jis nėra privalomas, matematikos žinias galės savo noru pasitikrinti kiekvienas abiturientas. Bandomajam matematikos žinių patikrinimui užsiregistravo 16 848 abiturientai. Tai beveik visi abiturientai, šiemet laikysiantys valstybinį matematikos brandos egzaminą.

„Tikimės, kad šis patikrinimas padės abiturientams geriau pasirengti tikram egzaminui. Tai yra dar viena priemonė rengiantis egzaminui, galimybė abiturientams įsivertinti, kokias dalyko temas dar reikia pastiprinti“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Matematikos žinių patikrinimo vertinimas bus atliekamas elektroniniu būdu, todėl mokytojams mokinių darbų vertinti nereikės. Atsakymai apie mokinių pasiekimų rezultatus mokyklas pasieks per savaitę.

Numatyta, kad valstybiniai brandos egzaminai šiemet prasidės dviem savaitėmis anksčiau nei pernai. Egzaminų tvarkaraštis sudėliotas taip, kad svarbiausius egzaminus – lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos – skirtų net 10 kalendorinių dienų. Šis intervalas, atsižvelgiant į mokyklų vadovų pageidavimus, padarytas dėl to, kad mokyklos galėtų organizuoti konsultacijas tarp šių dviejų itin svarbių egzaminų.

Dar viena naujovė – visų egzaminų laikas pailginamas 15 minučių. Pagrindinei sesijai prasidėjus birželio 7 dieną, ji baigsis liepos 2 dieną, į birželį nukeltos ir užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) kalbėjimo dalys.

Matematikos valstybinį brandos egzaminą šiemet laikys 16 857 mokiniai. 2020 m. laikė 16 603. Šiemet brandos egzaminus iš viso laikys 27 539 mokiniai.

Vyriausybė yra skyrusi papildomus 390 tūkst. eurų abiturientus konsultuojantiems mokytojams už papildomas darbo valandas atlyginti. Konsultacijos abiturientams gali būti finansuojamos ir iš bendrai mokinių konsultacijoms papildomai Vyriausybės skirtų lėšų – 1,3 mln. Eur. Konsultacijos gali vykti nuotoliniu būdu, o mažose grupelėse iki 5 mokinių – ir kontaktiniu.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas