Artėja dar vieno Lietuvos krepšinio lygos sezono finišas

Jau keletą metų keturių ratų sistema vykstantis Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) sezonas po truputį artėja prie pabaigos. Pastaraisiais metais čempionatas pakilęs į aukštesnį lygį, o kur kas didesnio dėmesio susilaukia net autsaiderių susitikimai.

Nors praktiškai neabejojama, jog čempionais taps Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kuriems puikiai sekasi ir Eurolygoje, vyksta labai atkakli kova dėl vietos atkrentamosiose, kelios komandos taip pat aktyviai grumiasi dėl teisės apskritai išlikti lygoje.

Didysis ketvertas rodo klasę

Pastaruosius keletą metų LKL čempionate galima matyti keturias dominuojančias komandas. Jei prieš gerą dešimtmetį „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ oponentus galėjo triuškinti tiek savo žiūrovų akivaizdoje, tiek svečiuose, tai dabar situacija – visai kita.

Šalies krepšinio grandais po truputį galima vadinti dar du klubus: Klaipėdos „Neptūną“ ir Panevėžio „Lietkabelį“. „Neptūnas“ prieš keletą metų net žaidė Eurolygoje, o tą drąsiai galima vadinti bene sensacingiausiu klubo pasiekimu istorijoje.

Per paskutinius ketverius metus „Neptūnas“ dusyk žaidė LKL finale, o praėjusiais metais pirmą kartą į finalą prasibrovė ir panevėžiečiai.

Nors grandų atotrūkis nebėra toks, kaip kadaise ir kiekviename LKL susitikime galima laukti atkaklios kovos, visgi būtent šie klubai yra išsidėstę turnyrinės lentelės viršuje. Visų keturių komandų pergalių procentas viršija 60, kai likusių šešių lygos klubų nesiekia net 40-ies.

Garsiosios šeimos projektas čempionate vaisių dar neatnešė

LKL visame pasaulyje šį sezoną nuskambėjo ir kaip lyga, kurioje varžosi jaunieji Jungtinių Amerikos Valstijų talentai – broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai. Kartu su savo tėvu LaVaru bei visa „Big Baller Brand“ kūrybine grupe į Lietuvą atvykę žaidėjai vilki Prienų-Birštono „Vytauto“ marškinėlius., bet, deja, kol kas tai komandos negelbsti.

Dar prieš keletą metų LKL bronzos medaliais pasidabinę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai yra kur kas prastesnėje situacijoje. Jie turnyrinėje lentelėje žengia paskutiniai – dešimti ir gali iškristi į antrąjį pagal pajėgumą Lietuvos čempionatą – Nacionalinę krepšinio lygą (NKL).

Juventus“ sezonas banguotas it Baltijos jūra

Be abejo, privalome pakalbėti ir apie Utenos „Juventus“, kuri žaidžia ypatingai banguotą sezoną. Pastarojo pradžioje „Juventus“ pralaimėjo net tas rungtynes, kuriose buvo laikoma aiškia favorite, todėl klubas atsisveikino su treneriu Gediminu Petrausku.

Tuomet prie komandos vairo stojo Žydrūnas Urbonas, užimantis ir „Juventus“ direktoriaus pareigas.

Reikalai išties pasitaisė. „Juventus“ žaidimo kreivė šoko aukštyn ir ekipa įsitaisė penktojoje turnyrinės lentelės pozicijoje. Tiesa, dabar uteniškiai ir vėl duobėje, tad norint pakovoti dėl penktosios pozicijos reguliariajame sezone, teks gerokai pagerinti žaidimą.

Ekspertai titulą prognozuoja „Žalgiriui“

LKL generalinio rėmėjo „Betsafe“ statymų ekspertai eilinį trofėjų prognozuoja Kauno „Žalgiriui“. Laikinosios sostinės ekipa šioje lygoje nesulaikoma nuo 2011-ųjų metų, tad triumfas šiemet būtų jau aštuntasis iš eilės.

Betsafe lažybininkai „Žalgirio“ šansus pasidabinti aukso medaliais vertina daugiau nei 91 procentu, kai antroje vietoje žengiančio „Lietuvos ryto“ akcijos vertinamos mažiau nei 17 proc.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas