Lašišos pyragas tešloje

Reikės: 1 šaukštas sviesto, 1 susmulkinta česnako skiltelė, 200g šviežių špinatų, 2 šaukštai kapotų šviežių krapų, 1/2 citrinos nutarkuota žievelė, 2x500g lašišos filė gabaliukai (be odos), 2 šaukštai krienų, 3 šaukštai riebios grietinės, 450g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos lėtai šaldytuve), truputis miltų pabarstymui, 2 šaukštai „Dijon” garstyčių, 1 suplaktas kiaušinis pyrago viršui patepti.

Gaminimas:
1. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kapotus česnakus, ir suberkite špinatus (be kotelių). Kaitinkite maišant, kol lapeliai sukris. Sudėkite viską į sietelį ir palikite nuvarvėti kelias minutes. Tada šaukšto nugarėle gerai paspauskite prie sietelio kraštų, kad kuo daugiau skysčio nubėgtų. Peiliu šiek tiek pakapokite špinatus, tada įmaišykite kapotus krapus ir citrinos žievelę. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
2. Gerai pasūdykite filė rupia druska ir pabarstykite pipirais. Paguldykite abi filė odele į apačią ant pjaustymo lentos.
3. Sumaišykite grietinę ir krienus. Šiuo mišiniu ištepkite vieną iš paruoštų lašišos puselių. Tada paskirstykite tolygiai špinatų mišinį ir ant viršaus užklokite kita lašišos pusele. Kad pyragas gautųsi vienodo storumo, dėdami puseles vieną ant kitos, ant plonosios lašišos dalies dėkite storąją.
4. Ant stalo, pabarstyto miltais, iškočiokite iš sluoksniuotos tešlos 3mm plonumo stačiakampį (30X40 cm arba tokį, kad laisvai tilptų paruoštas lašišos suvožtinis sulenkiant tešlą perpus ir liktų platūs kraštai, kuriuos, jei bus per dideli, nupjausite).
5. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant viršaus patieskite paruoštą tešlos lakštą ir jį ištepkite „Dijon” garstyčiomis. Tada dėkite lašišos sluoksniuotį, palikdami plačius tešlos kraštus. Tuos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu, tada užlenkite ilgą tešlos kraštą taip, kad pasislėptų visa lašiša. pirštais užspauskite tešlos kraštelius kuo arčiau lašišos, nupjaukite perteklių, o likusius kraštelius gražiai suspausdami užraitykite, tarsi gamintumėte koldūnus.
6. Visą viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir padėkite pyragą į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui (galite laikyti taip paruoštą net 24 valandas).
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (su apipūtimo funkcija). Prieš pašaudami pyragą dar kartą ištepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite keletą skylučių viršuje garams išeiti kepant. Kepkite apie 30min. arba kol visa tešla gražiai paruduos.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas