Utenoje vyko nacionalinio mokinių muzikos kūrinių konkurso laureatų koncertas

Neseniai Utenos muzikos mokykloje vyko neeilinis koncertas – į Uteną atvyko būrys talentingų atlikėjų, kurie, lydimi kompozitorių Gintaro Samsono, Ryčio Mažulio ir Arūno Navako, atliko nacionalinio mokinių muzikos kūrinių konkurso laureatų kūrinius.

Nacionalinis mokinių muzikos kūrinių konkursas rengiamas jau šeštus metus. Jame dalyvauja Lietuvos specialiosiose meno ir muzikos mokyklose, konservatorijose bei gimnazijose besimokantys muzikos talentai, kurie netolimoje ateityje galimai papildys lietuvių nacionalinės kompozicijos mokyklos kūrėjų gretas.
Į Uteną konkurso organizatorius atvykti paskatino Utenos muzikos mokyklų auklėtiniai, kurie taip pat dalyvauja mokinių muzikos kūrinių konkurse ir užima garbingas vietas. Koncerte tarp laureatų kūrinių skambėjo mūsų miestui atstovavusių Ugnės Laurinavičiūtės ir Astos Dirmaitės sukurti kūriniai.
U. Laurinavičiūtė su kūriniu ,,Kėlė žvirblis puotą” fleitai ir fortepijonui (mokytoja Nijolė Gelgotienė) šiais metais pelnė trečią vietą. „Tai miela, žavi ir nuoširdi, navatyvi programinė pjesė, įkvėpta vaikystės. Pasirinkta programa pasufleravo jaunajai autorei lengvumo ir grakštumo muzikai suteikiančias išraiškos priemones”, – rašoma Lietuvos muzikos ir teatro akademijos tinklapyje.
A. Dirmaitės kūrinys „Mano širdin įsiveržk” sopranui, fleitai ir fortepijonui (mokyt. N. Gelgotienė) šiame konkurse užėmė antrą vietą 2014 metais.
Kaip koncerte sakė G. Samsonas, konkurse dalyvaujantys mokiniai nebūtinai vėliau pasirenka muziko kelią. Pasaulyje figūruoja ne viena pavardė, kai žmogus, būdamas gabus kitos srities specialistas, kuria aukšto lygio visame pasaulyje žinomus muzikos šedevrus. Gausiu būriu žiūrovų pasidžiaugęs kompozitorius vieną po kito skelbė kūrinius, trumpai pristatydamas jų autorius, tarp kurių – jauni dar mokykloje besimokantys vaikai ir jau studijuojantys jaunuoliai.
Tokio pobūdžio koncertai rengiami įvairiuose Lietuvos miestuose. Taip siekiama akademinės muzikos kūryba sudominti kuo daugiau mokinių ir paskatinti dalyvauti šiame konkurse. Koncertuose jaukią atmosferą kuria po nuskambėjusių kūrinių besitęsiantis pokalbis tarp atlikėjų, kompozitorių, pedagogų ir mokinių. Diskusijose neformaliai paliečiami aktualūs šiuolaikinės Lietuvių ir pasaulio muzikos kūrybos bei atlikimo klausimai.
2016 metais Kompozitorių sąjungos fondo, Lietuvos kompozitorių sąjungos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros bei Lietuvos autorių teisių gynimo agentūros LATGA pajėgomis bus rengiamas septintasis nacionalinis mokinių muzikos kūrinių konkursas. Jau žinoma jo finalinio koncerto data, tai įvyks 2016 birželio mėnesio pirmąjį šeštadienį.

„Utenos dienos” inf., Jurgitos Pavilonienės nuotr.

{youtube}G7RZzjb6r3M&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas