Paveiksluose išsaugotas gamtos laikinumas ir trapumas

Magiško žydėjimo kupinoje uteniškės Reginos Skomskienės akvarelės darbų parodoje „Žydėjimas“ persipina vaiskios spalvos, kvapnių žiedų aromatas, moteriškas jautrumas ir subtilus matymas gamtos, kuri autorę lydi nuo mažų dienų. „Juk birželis – pats gražiausias laikas, kai gamta dovanoja tūkstančius žiedų. Jų grožis neleidžia ramiai praeiti pro šalį – norisi jais džiaugtis ir gėrėtis, gerti kvapnų vasaros aromatą, o suradus laiko – įamžinti jų spalvas ir formas“, – taip savo parodą apibūdino jos autorė, pastebėjusi, kad vasaros pralekia labai greitai, vienus gėlių žiedus keičia kiti, o tų žydinčių akvarelių vis daugėja ir daugėja…


Regina Skomskienė: „Žmogumi tampi tada, kai iš kitų žmonių susirenki pačius geriausius dalykus“

Taip gimė mintis Utenoje atidaryti autorinę parodą. Ir laikas pasirinktas neatsitiktinai – prieš kelias dienas R. Skomskienė atšventė jubiliejų, o birželis atidaryti parodą irgi pasirodė pats tinkamiausias, nes šiuo metu gamta dovanoja gražiausius reginius.

Kaip pastebėjo Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė, į parodos atidarymą sugužėjo tiek daug žmonių galbūt todėl, kad šios parodos autorė – ypatingas žmogus: „Tavo akvarelės, kaip tu pati. Tavo kopijos“, – sakė ji.

Visą straipsnį skaitykite penktadienio laikraštyje „Utenos diena“.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas