Profsąjungų mitinge už savo teises kovojo 40 uteniškių

Ketvirtadienį prie Seimo vyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) surengtas mitingas prieš Darbo kodekso liberalizavimą. Mitinguojantys dalyviai reikalavo grąžinti pagal socialinį modelį sukurtas Darbo kodekso pataisas Vyriausybei ir jas koreguoti ar keisti. Tarp mitinguojančių dalyvių (organizatoriai žadėjo, kad jų turėtų būti apie 2 tūkst.) – ir 40 žmonių būrys iš Utenos.

Per pietus mitingo dalyviai išsirikiavo Gedimino prospekte ir pajudėjo link Vyriausybės. Šio mitingo organizatoriai skelbia nepritariantys naujojo Darbo kodekso nuostatoms: darbuotojo atleidimui įspėjus prieš tris dienas, darbo užmokesčio sumažinimui, išeitinių išmokų ir įspėjimo terminų mažinimui, maksimalios darbo laiko savaitės ilginimui iki 60 valandų, terminuotų darbo sutarčių įvedimui nuolatinio pobūdžio darbui, atostogų už darbo stažą panaikinimui ir t. t.
Ketvirtadienio rytą 40 žmonių grupelė išvyko į sostinę – jie kartu su kitais mitinguotojais stojo į kovą dėl savo ir visos šalies gyventojų teisių. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Utenos rajono centro pirmininkė Laimutė Taleikienė portalui udiena.lt teigė, kad sostinėje dalyvavo Utenos profsąjungos organizacijos ir įmonės. „Žmonės išvyko savu noru, iš anksto niekas jų neragino”, – sakė L. Taleikienė. Tačiau pirmininkė sakė dalyvauti mitinge negalėjusi dėl tam tikrų priežasčių.
Anot pašnekovės, mitinguotojų nuotaikos – ne pačios geriausios. „Tikimės atkreipti Vyriausybės ir Seimo narių dėmesį į mūsų problemas. Taip pat tikimės, kad skubos tvarka nebus priimtas socialinis modelis. Jei dabartinis socialinis modelis neveikia, kyla klausimas, ar naujai priimtas bus veiksmingesnis. Manau, kad ir darbdaviai turėtų būti sąžiningesni ir jaustų atsakomybę. Pavyzdžiui, juntama darbdavių savivalė: dažnai paaiškėja, kad darbuotojas iš darbo atleidžiamas ne savo noru. Todėl nereikia stebėtis, kad tokie didžiuliai emigracijos mastai: jei lietuvaičiams būtų gerai Lietuvoje, jie tikrai nevyktų į užsienius laimės ieškoti. Ir pati Vyriausybė turėtų jautriau pažvelgti iš darbuotojų pozicijos”, – problemas apie susiklosčiusią situaciją šalyje kalbėjo Laimutė Taleikienė.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas