Utenos primadonos jubiliejiniame vakare trūko tik Laskalos teatro ložių

Lapkričio 25-os vakarą pilnutėlėje Utenos kultūros centro salėje skambėjo dvi kavatinos iš operos „Sevilijos kirpėjas” ir operos „Norma”, susirinkusieji klausėsi Džoakino Rosini kačių kvarteto, atlikėjai prajuokino merą ir muzikos mokyklos direktorių, o uteniškiai namo grįžo pasisėmę puikių emocijų.

Jubiliejinis Utenos primadonos Zitos Lukošiūnienės, dar tituluojamos Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio direktore bei meno vadove, garsios Utenos krašto vargonininkės ir Utenos muzikos mokyklos mokytojos vakaras-koncertas „Dainuok, širdie, gyvenimą” nepaliko nė vieno abejingo. Visi po daugiau nei dvi valandas trukusio koncerto namo išėjo pakylėti. Juos sužavėjo ne tik pati jubiliatė, bet ir kartu su ja dainavusių operos solistų mecosoprano Juditos Leitaitės, mūsų žemietės soprano Vilmos Kurpytės, jubiliatės dukros soprano Zelmos Lukošiūnaitės ir puikaus baritono Dainiaus Puišio atliekamų dainų kokybė bei puikus repertuaras.
Taip pat žiūrovai plojo ir šiems operos grandams: pritariančiam kameriniam orkestrui „Vilniaus sinfonieta” ir jo vadovui maestro Vytautui Lukočiui. Vakaro vedėjas Gintaras Mikalauskas išsakė daug gražių žodžių apie jubiliatę ir jos artimuosius.
Z. Lukošiūnienę gražios sukakties proga sveikinimo Seimo narė Milda Petrauskienė, rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Utenos muzikos mokyklos vadovybė ir kolektyvas su direktoriumi Arūnu Katinu priešakyje, taip pat – ir vienas šauniausių Utenos krašto dvasininkų, Spitrėnų, Sudeikių, Biliakiemio ir Radeikių koplyčios parapijų administratorius kun. Povilas Klezys bei bičiuliai, pažįstami ir artimieji.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas