Keistuolių teatro spektaklis „Varnas“ atvyksta į Uteną

Gegužės 25 d. (pirmadienį) 18 val. Keistuolių teatras po ilgo laiko atvyksta į Utenos kultūros centrą su dar niekur nerodytu ir nematytu spektakliu „Varnas”. Keistuolių teatras – pirmasis nepriklausomas Lietuvos teatras, kurio spektaklius „Paskutiniai Brėmeno muzikantai”, „Geltonų plytų kelias”, „Aukštyn kojom”, „Meilė ir mirtis Veronoje”, „Karalius Elnias”, „Liūdnojo Vaizdo riteris” arba teatro moto „Svarbiausia įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose” žino daugelis.

Spektaklis „Varnas” – naujausias Keistuolių teatro kūrinys, kuris dar nepristatytas Vilniuje, šį gegužės mėnesį leidžiasi į gastroles po Lietuvos miestus. Tai – commedia dell’arte žanro spektaklis. Spektaklyje „Varnas” – charakteringi personažai, kaukės, komiškumas, intriga, muzika, aktorių improvizacija, pasikalbėjimai su publika, ironiška visuomenės problemų ir kultūros kritika, metaforos, filosofija, žmogaus psichologija, originalūs Keistuolių teatro dailininkės Ramunės Skrebūnaitės kostiumai ir scenografija, Keistuolių teatro jauna aktorių trupė bei, žinoma, teatro aktoriai – senbuviai scenoje. Scenoje išvysite ir patį spektaklio režisierių Aidą Giniotį bei mylimus Keistuolių teatro aktorius Dalių Skamaraką ir Vaidotą Žitkų.
Šio mistiško spektaklio siužetas apie tai, kaip karalius Milo nušauna užkerėtą varną ir išgirsta jam išpranašautą prakeiksmą, taip pasmerkdamas save ir savo brolį Dženero neįtikėtiniems išbandymams. Juk kiekvienas esame patyręs jausmą, kai, atrodo, atsidūrėme netinkamu laiku, netinkamoje vietoje, netinkamomis aplinkybėmis, netinkamai pasielgėme ir taip sujaukėme savo gyvenimą. Taip jau yra, kad kiekvienas mūsų padarytas darbas praeityje turi pasekmių ateityje, o norėdamas ką nors ištaisyti žmogus turi bent mintimis sugrįžti į laiką ir vietą, kur prasidėjo visos jo nelaimės. Finale, jeigu žmogus nepalūžta, lieka ištikimas savo įsitikinimams, kovoja už meilę ir savo artimą, tuomet už savo kančią, kantrybę ir pasiaukojimą būna apdovanotas. O kur vaizdžiau galime visa tai išreikšti ir pažaisti su žmogaus jausmais ir likimu, jeigu ne teatre, jeigu ne commedia dell’arte teatre.
Gegužės 25 d. leiskite jus pakviesti į italų renesanso rašytojo Karlo Gocio commedia dell’arte teatrą, kur Keistuolių teatro aktoriai paseks pasaką, skirtą tik suaugusiesiems. Bilietus galite įsigyti Utenos kultūros centro kasoje (tel. (8 389) 55 888), kasos darbo laikas II–V 16–19 val. Perkant10 bilietų, 11-as – nemokamas, taip pat taikomos nuolaidos studentams, mokiniams, pensininkams, neįgaliesiems, „Daily card” ir „Laisvalaikio” kortelių turėtojams. Surinkus 15 žmonių ir didesnę grupę galima teirautis ir susitarti dėl didesnių taikomų nuolaidų, šiuo klausimu kreiptis į Keistuolių teatro vadybininkę Akvilę Lungevičiūtę (el. paštas akvile@keistuoliai.lt).

GYVENIMO APRAŠYMAS

VARDAS: „Varnas”
POVARDIS: Carlo Gozzi commedia dell’arte
KILMĖ: Venecija, Italija
GIMIMO METAI: 2015 balandžio 13 d.
GIMIMO VIETA: Keistuolių teatras, Didžioji scena
IŠSILAVINIMAS: Visi kūrėjai, išskyrus dailininkę Ramunę Skrebūnaitę, baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (ji baigė Vilniaus dailės akademiją), Carlo Gozzi aukštojo, tokį, kokį įsivaizduojame šiandien, gal ir nebaigė, bet nepaneigsi – iš prigimties buvo genijus.
DARBO PATIRTIS:
2000–2010 m. Keistuolių teatre Carlo Gozzi „Karalius Elnias” (rež. Aidas Giniotis)
2006–2014 m. Šiaulių dramos teatre Carlo Gozzi „Princesė Turandot” (rež. Aidas Giniotis)
Nuo 2013 iki dabar Teatro laboratorijoje „Atviras ratas” Carlo Gozzi „Meilė trims apelsinams” (rež. Aidas Giniotis)
KALBOS: italų išversta į lietuvių
ASMENINĖS SAVYBĖS: teatrališkas, muzikalus, mistiškas, stebinantis, linkęs improvizuoti, intriguojantis, šiek tiek bauginantis, pasiaukojantis, tragikomiškas.
HOBIAI: Teatras, muzika, magija, prietarai, pranašystės, pasakos suaugusiems, kaukės, italų literatūra.
KELIAIS SAKINIAIS APIE SAVE: „Ši teatrinė pasaka, kurią radau neapoliečių rinkinyje „Il cunto degli cunti”, perrašyta pagal senosios tragedijos formą, įtraukiant mano linksmas, talentingas kaukes, kurias norėjau išsaugoti žmonių, susirgusių melancholija, labui, padarė didžiulį stebuklą. Žiūrovai verkė ir juokėsi man panorėjus, miniomis ėjo žiūrėti šios pasakos spektaklių, tarsi tai būtų ne prasimanymas, o tikriausia tiesa.” (Carlo Gozzi)
KONTAKTAI: Aušros g. 49, LT-28193 Utena, tel. (8 389) 55 888
KITA: Režisierius – Aidas Giniotis
Scenografė ir kostiumų dailininkė – Ramunė Skrebūnaitė
Scenoje – Dalius Skamarakas, Judita Urnikytė, Vaidotas Žitkus, Mantas Zemleckas, Benita Vasauskaitė, Danas Kamarauskas, Justas Tertelis, Jonas Šarkus ir kiti.

Keistuolių teatro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas