Folkloro ansamblis „Kupolytė“ šventė savo veiklos dvidešimtmetį

Gegužės 8 dieną Utenos kultūros centre vyko šventė „Užauga auga žali žalynėliai”, skirta Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis” folkloro ansamblio „Kupolytė” dvidešimtosioms veiklos metinėms paminėti.

Pasiklausyti tarmės, tarsi paukščiukų čiulbėjimo, į Utenos kultūros centro salę traukė uteniškiai. Lyg pravėrus senovinę kraičio skrynią su rankšluosčių raštais ir pintų juostų margumynais scenoje vinguriavo liaudiški pasakojimai, skambėjo draugiški pašmaikštavimai ir ūkiški pamokymai. Folkloro ansamblio vadovė Elena Kiškienė į sceną kvietė visus Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis” vaikučius, kurie savo pasirodymais liudijo tautosakos grožį. Ansamblio pedagogai žiūrovams dovanojo programą, kurioje pražydo sakralus protėvių požiūris į naują gyvybę, moterystę ir lemtį, o „kupoliukų” programoje pasakojimus keitė liaudies dainos, išdykavimai, rateliai, persipynę su smagiais žaidimais, muzikanto Valdo Laurinavičiaus armonika kvietė šokti.
Plojimai, margaspalvės gėlės, diplomai kolektyvo nariams, Lietuvos kultūros ministro Šarūno Biručio, LR Seimo narės Mildos Petrauskienės, Utenos rajono mero Alvydo Katino, Lietuvos liaudies kultūros centro direktoriaus Sauliaus Liausos sveikinimo raštai, saldūs prizai, atminimo dovanos – visa tai buvo skirta folkloro ansamblio „Kupolytė” kolektyvui. Utenos vaikų lopšelio- darželio „Želmenėlis” direktorė Sigita Balčiūnienė dovanojo pačius gražiausius padėkos žodžius vadovei E. Kiškienei ir kolektyvo „Kupolytė” pedagogams už svarų indėlį į vaikų ugdymą, dėkojo tėveliams ir Utenos rajono vadovams už tai, kad jie palaiko etninės kultūros sklaidą. Ypač jautriai nuskambėjo vadovei skirta „kupoliukų” tarmiška padėka, kurią sukūrė Viltė Subačiūtė , o šia proga Simonos Katinaitės nulipdyta molinė „Giesmių Paukštė” vadovės rankose vainikavo šį smagia nuotaika prisodrintą šventinį susibūrimą.

V. DEVELIENĖS inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas