Reikės: 400 g avižinių dribsnių, 300 g žemės riešutų, 200 g lukštentų saulėgrąžų, 100 g džiovintų spanguolių, 100–150 g cukraus, 100 g sviesto, 100 ml aliejaus, 2 kiaušinių, 6–8 šaukštų miltų.
Gaminimas:
avižinius dribsnius susmulkinkite beveik iki miltų konsistencijos. Riešutus (be žievelės) taip pat susmulkinkite iki smulkių gabalėlių. Avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas ir spanguoles suberkite į vieną dubenį ir išmaišykite. Sviestą kartu su cukrumi išlydykite puode ant silpnos ugnies, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Galiausiai į mišinį suberkite miltus. Dar kartą viską gerai išmaišykite. Užpilkite mišinį ant paruoštų avižinių dribsnių, riešutų, saulėgrąžų ir spanguolių masės. Išmaišykite. Turi susidaryti itin tiršta masė. Palikite tešlą trumpam vėsioje vietoje. Tešlai šiek tiek atvėsus, gnybkite nuo jos po nedidelį gabalėlį tešlos ir rankomis jį tvirtai suplodami formuokite sausainius. Sausainius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Receptą atsiuntė Lina VADEIŠIENĖ