Europos judumo savaitė tęsiasi: sportuoti susirinko per 300 vaikų

Ketvirtadienio rytas Utenoje praėjo spalvingai ir triukšmingai – net trijų ikimokyklinio ugdymo įstaigų mažieji kartu su futbolininkėmis susirinko į Dauniškio gimnazijos stadioną, kur vyko sporto festivalis, kuriame netrūko įvairiausių rungčių.

Visą savaitę Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Gandrelis“ vyksta renginiai, skirti Europos judumo savaitei. Visa įstaigos bendruomenė aktyviai dalyvauja mankštose, žingsniuoja iki žinomų vietų mieste, vyksta į edukacines ekskursijas. Į įdomias ir aktyvias veiklas įtraukiami ir vaikučių tėveliai, kurie skaičiuoja savo žingsnius, filmuoja savo šeimas, kurios, rodydamos puikų pavyzdį kitiems, kartu mankštinasi.

Rugsėjo 19-ą Europos judumo savaitė buvo paminėta ypač įspūdingai. Prie Utenos vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ prisijungė Utenos vaikų lopšelis-darželis „Želmenėlis“, Utenos mokykla – vaikų darželis „Varpelis“ ir daugiau nei 300 vaikų smagiai leido laiką sportuodami. O jiems talkino futbolo klubo „Utenos Utenis“ futbolininkės, pademonstravusios, kaip teisingai atlikti sporto rungtis.

Šis didelis renginys, kurį organizuoja futbolo klubas „Riteriai“ kartu su Nacionaline sporto agentūra, dar kartą įrodo, kad vaikai mėgsta judėti, o vaikų darželių auklėtojos ir padėjėjos juos skatina tą daryti. Taip į aktyvias veiklas įtraukiamos gausios bendruomenės.

Utenos vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ direktorė Diana Kraujalienė teigė, kad ši ugdymo įstaiga yra savotiška viso sporto siela. „Dalyvaujame visuose sporto projektuose, esame renginių iniciatoriai, taip pat kviečiame tuos, kurie prie mūsų nori prisijungti“, – sakė vadovė. – Šiais metais pasikvietėme „Varpelį“ ir „Želmenėlį“, nes dirbant vienoje komandoje atsiranda daugiau idėjų, geros energijos ir nuotaikos. Europos judumo savaitė labai svarbi, nes judėjimas – tai kelias į gerą sveikatą. Nuo mažens mokome vaikus, kad judėjimas – tinkamas gyvenimo būdas“.

Ne vienerius metus Utenoje vykstantys tokio pobūdžio sporto renginiai pamažu formuoja ne tik vaikų požiūrį į aktyvumą, bet ir jų tėvelių, kurie noriai prisideda prie įvairiausių veiklų.

Gražią ir saulėtą dieną stadione vykusiame sporto festivalyje buvo siūloma 17 skirtingų veiklų – visi renginio dalyviai galėjo išbandyti veiklas įvairiose sporto šakose atliekant vis skirtingus judesius.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas