3 švarios lovos taisyklės

Daugelis dievina atsigulti į lovą su ką tik pakeista patalyne. Tas gaivos ir švaros jausmas toks malonus, kad užmigti tampa kur kas lengviau. Iš tiesų miego aplinka turi daug įtakos mūsų miego kokybei, sveikatai ir bendrai gyvenimo kokybei. Todėl palaikyti lovą švarią ir tvarkingą ypač svarbu. Kaip taip padaryti, pasakojame toliau tekste.

1. Lova neturėtų virsti sofa

Vienas pagrindinių dalykų, kurį reikėtų padaryti siekiant užtikrinti lovos švarą – prisiminti, kad ji turėtų būti skirta tik miegui. Jeigu savo lovą naudosite kaip sofą, pavyzdžiui, ant jos gulinėsite dienos metu arba valgysite, ant patalynės kaupsis įvairūs nešvarumai (maisto trupiniai, purvas nuo dieną nešiojamų drabužių ir panašiai), galintys paskatinti dulkių erkučių atsiradimą. Taigi, kitą kartą panorėję prigulti ant lovos ir paužkandžiauti arba pažiūrėti televizorių prisiminkite tai.

Siekiant dar labiau sumažinti dulkių erkučių atsiradimo riziką, rekomenduojama rinktis čiužinį, kurio sudėtyje būtų sojų aliejaus. Tokie čiužiniai gali būti įsigyjami ten, kur ir lietuviškos lovos. Jei norite apie jas sužinoti daugiau, tai galite padaryti paspaudę ant pateiktos nuorodos.

2. Reguliariai keiskite patalynę

Nors patalynės keitimas ir nėra pats smagiausias darbas, rekomenduojama tai daryti kas savaitę. Tokiu būdu pasirūpinsite, kad jūsų lova būtų švari. Ypač svarbu dažnai keisti pagalvių užvalkalus. Ekspertų teigimu, norint lengviau valdyti astmą, alergiją ir išvengti bakterijų sukeliamų ligų, tai reikėtų daryti maždaug 2–3 kartus per savaitę.

3. Nusiprauskite prieš eidami miegoti

Esate iš tų žmonių, kurie dažniau prausiasi ryte nei vakare? Tuomet galbūt paskatinsime jus pakeisti šį įprotį. Einant miegoti nenusiprausus, ant patalynės paliekamos ne tik negyvos odos ląstelės, bet ir dienos metu ant kūno susikaupęs purvas, prakaitas ir nešvarumai. O tai gali neigiamai paveikti odos būklę. Taigi, siekiant išvengti odos problemų, o kartu ir palaikyti lovos švarką, prieš einant miegoti rekomenduojama nusiprausti.

Išmokti šias tris švarios lovos taisykles tikrai nesudėtinga. O jei norite pasirūpinti geresne miego kokybe, sveikata ir savijauta dienos metu, tai daryti tikrai verta. Nuoširdžiai tikimės, kad šis straipsnis jums bus dar vienas priminimas ir paskatinimas pasirūpinti savimi.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas