Pagrindiniai dalykai, kuriuos verta žinoti apie švedišką masažą

Masažai – daugelio mėgstamas būdas atsipalaiduoti ir pasijausti geriau. Visgi jų yra įvairių rūšių: klasikinis, atpalaiduojantis, sportinis, švediškas ir taip toliau. Priklausomai nuo masažo rūšies, skiriasi jo metu naudojamų judesių tipas, tempas, intensyvumas ir stiprumas. Na, o tai lemia ir atitinkamą procedūros poveikį. Šiame straipsnyje gilinsimės būtent į švediško masažo subtilybes ir atskleisime pagrindinius dalykus, kuriuos verta žinoti apie jį.

Kas yra švediškas kūno masažas?

Tai procedūra, kurios metu veikiami minkštieji audiniai ir gilesni raumenų sluoksniai, tokiu būdu atgaivinant kūną ir paskatinant jo gijimą. Be to, švediškas masažas raminančiai veikia nervų sistemą, todėl padeda visiškai atsipalaiduoti.

Tokios procedūros metu naudojamos penkios pagrindinės technikos: glostymas, trynimas, maigymas, stuksenimas ir tempimas. Jos sukurtos taip, kad padėtų sumažinti raumenų įtampą, pagreitintų kraujotaką ir sumažintų stresą. Paprastai į tokią procedūrą įeina ir tempimo pratimai.

Ko tikėtis tokio masažo metu?

Dažniausiai švediškas kūno masažas trunka 60 minučių. Prieš tai jums bus duodama laiko nusirengti ir atsigulti ant masažo stalo. Procedūros metu naudojamas specialus aliejus. Jis įmasažuojamas, naudojant konkrečiai kūno sričiai būdingas technikas. Pavyzdžiui, nugarai gali būti naudojami glostymo judesiai, o pečiams – maigymas ir trynimas.

Švediško masažo nauda sveikatai

Toks masažas yra labai naudingas tiek fizinei, tiek psichinei sveikatai. Jo metu manipuliuojama raumenimis ir sąnariais, kas leidžia sumažinti stresą ir skausmą. Toks efektas pasiekiamas atpalaiduojant įtemptus raumenis ir skatinant kraujotaką.

Švediškas kūno masažas taip pat gali būti naudingas širdžiai. Terapeutui manipuliuojant minkštaisiais audiniais (raumenimis, sausgyslėmis, raiščiais ir kraujagyslėmis) ir atliekant smūgius, kurie nukreipti į širdį, yra gerinama kraujotaka.

Be to, tokia procedūra gali padėti sumažinti depresijos, streso ir nerimo simptomus, taip pat įveikti nugaros, galvos, raumenų ir kitus lėtinius skausmus. Verta paminėti ir tai, kad masažai susiję su imuniteto stiprinimu. Todėl jie gali padėti įveikti tokias ligas kaip peršalimas, astma, diabetas ir vėžys.

Švediškas kūno masažas naudingas ir tuo, jog stimuliuoja nervus, gerina nuotaiką, mažina įtampą, veikia limfinę sistemą ir gerina lankstumą. Jis gali būti atliekamas sportininkams prieš varžybas, siekiant geriausių rezultatų.

Dar niekada neteko išbandyti švediško masažo? O gal norite juo pasimėgauti dar kartą? Tuomet nepraleiskite progos apsilankyti dienos SPA centre ir palepinti savo kūną, mintis bei protą. Šis itin veiksmingas masažas suteikia įvairiapusę naudą, apie kurią jau pasakojome. Taigi, belieka tuo įsitikinti patiems. Esame tikri – nenusivilsite.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas